Ознака: патишта

РЕАКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ ПРИФАТЕНА, СЕ ЧИСТИ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОЧАНИ-ГРАТЧЕ

РЕАКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ ПРИФАТЕНА, СЕ ЧИСТИ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОЧАНИ-ГРАТЧЕ

Реакцијата на граѓаните на Кочани дека патниот правец Кочани-Гратче е во лоша состојба поради густата вегетација и лошата прегледност, надлежните од Општина Кочани со експресна реакција.   Од понеделникот започна расчистувањето на тој патен правец па веќе после првиот ден се гледаат и првите резултати. Инаку овој патен правец е под надлежност на Општина Кочани….

ПАТНИОТ ПРАВЕЦ „КОЧАНИ – ГРАТЧЕ“ СО НАМАЛЕНА ПРЕГЛЕДНОСТ

ПАТНИОТ ПРАВЕЦ „КОЧАНИ – ГРАТЧЕ“ СО НАМАЛЕНА ПРЕГЛЕДНОСТ

Обилните дождови си го сторија своето. Вегетацијата е се побујна и веќе на некои места претставува проблем. Таков е примерот и со патниот правец „Кочани-Гратче“ каде на повеќе места поради високата трева и нависнатите гранки прегледноста е мала. Тоа е проблем и за возачите, нои уште поголема за минувачите, поточно за оние кои овој патен…

НОВ ПРИСТАПЕН ПАТ ДО М.В. МАЏИРСКИ НИВИ

НОВ ПРИСТАПЕН ПАТ ДО М.В. МАЏИРСКИ НИВИ

По барање на граѓаните од место викано Маџирски Ниви, Општина Кочани овозможи нов пристапен пат за полесен пристап со возила до нивните имоти. Овозможен е уште еден пристапен пат наменет за пешаци во областа Кочански Дол, на кој е извршено канализирање. Општина  Кочани

ДЕЛНИЦАТА КРУПИШТЕ – КОЧАНИ КАКО ДЕЛ ОД ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ, ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

ДЕЛНИЦАТА КРУПИШТЕ – КОЧАНИ КАКО ДЕЛ ОД ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ, ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

По седум години градежни активности денес и официјално беше пуштена во употреба  делницата од Експресниот пат Крупиште – Кочани. Делницата во употреба ја пушти Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски а на церемонијата освен поканетите гости присуствуваа и Благој Бочварски – Министер за транспорт и врски и Ејуп Рустеми – Директор на…

ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ШТИП-КОЧАНИ НАСКОРО ВО УПОТРЕБА

ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ ШТИП-КОЧАНИ НАСКОРО ВО УПОТРЕБА

Премиерот Ковачевски, по извршениот увид на делницата Крупиште-Кочани, што претставува втора фаза од изградбата на новиот експресен пат Штип-Кочани, истакна дека градежните работи се одвиваат со задоволителна динамика за овој период од годината, и до овој момент имаме 96% реализација. Со изградбата на експресниот пат се овозможува брзо и современо поврзување помеѓу Штип и Кочани,…