Ознака: пејпар мил

КОМПАНИЈАТА „ПЕЈПАР МИЛ“ ОД ДЕНЕСКА ПОВТОРНО ПОЧНУВА СО РАБОТА

КОМПАНИЈАТА „ПЕЈПАР МИЛ“ ОД ДЕНЕСКА ПОВТОРНО ПОЧНУВА СО РАБОТА

По прекинот во работењето и подобрувањето во системот за испуштање издувни гасови од фабричкиот оџак, од денеска компанијата за рециклирање хартија „Пејпар мил“ повторно почна со производниот процес. Производството беше запрено пред околу еден месец, со одлука на раководството на фабриката, откако Државниот инспекторат за животна средина издаде решение таа да работи единствено на котел…

ТРИ НЕДЕЛИ ПО РЕШЕНИЕТО ОД ИНСПЕКТОРАТОТ, ФАБРИКАТА „ПЕЈПР МИЛ“ ГО ПРЕКИНА ПРОИЗВОДСТВОТО

ТРИ НЕДЕЛИ ПО РЕШЕНИЕТО ОД ИНСПЕКТОРАТОТ, ФАБРИКАТА „ПЕЈПР МИЛ“ ГО ПРЕКИНА ПРОИЗВОДСТВОТО

Фабриката за хартија „Пејпр мил“ од Кочани го прекина производствениот процес, откако пред три недели Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) издаде задолжение да продолжи со работа со користење на вториот котел кај кој како енергенс се употребува природен гас – метан. По запирањето на производството од фабричкиот оџак не излегува чад, а за кој…

СООПШТЕНИЕ: „ПЕЈПАР МИЛ“ РАБОТИ ВО СОГЛАСНОСТ СО А ИНТЕГРАЛНАТА ДОЗВОЛА И ПОД ГРАНИЦИ НА ДОЗВОЛЕНОТО НА РЕЧИСИ СИТЕ ПАРАМЕТРИ

СООПШТЕНИЕ: „ПЕЈПАР МИЛ“ РАБОТИ ВО СОГЛАСНОСТ СО А ИНТЕГРАЛНАТА ДОЗВОЛА И ПОД ГРАНИЦИ НА ДОЗВОЛЕНОТО НА РЕЧИСИ СИТЕ ПАРАМЕТРИ

Пејпар Мил ја информира јавноста дека сите мерења на емисиите од фабриката извршени од страна на акредитирана лабораторија во месеците септември, ноември и декември 2021 година, како и Јануари годинава покажуваат вредности на емисии на количество на прав во димните гасови во воздухот до дваесет пати пониски од нормата. И Инспекцијата на Државниот инспекторат за…

ЗАПОЧНАА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД „ПЕЈПАР МИЛ“

ЗАПОЧНАА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД „ПЕЈПАР МИЛ“

Група граѓани се собраа попладнево пред влезот на фабриката „Пејпар Мил“ во Кочани со што уште еднаш го искажаа својот револт поради загадувањето што го прави оџакот на фабриката. Протестот според најавите траеше два часа и од денес почнувајќи па во наредните денови во истиот термин ќе се продолжи се додека менаџерскиот тим на фабриката…