Ознака: посети

ТЕХНИЧКИОТ МИНИСТЕР  ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ЃОКО ВЕЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

ТЕХНИЧКИОТ МИНИСТЕР ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ЃОКО ВЕЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Техничкиот министер за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски денеска беше во посета на Кочани каде оствари средба со пензионерите од општината. При посетата, министерот Велковски ја истакна потребата од зголемување на капацитетите на детските градинки насекаде во државата како и кадровската екипираност на установите. „Насекаде во државата кадешто одиме, утврдивме дека потребни се нови…

ДОПОЛНИТЕЛНИОТ ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА М-Р СТЕФАН АНДОНОВСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА КОЧАНИ

ДОПОЛНИТЕЛНИОТ ЗАМЕНИК МИНИСТЕР ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА М-Р СТЕФАН АНДОНОВСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА КОЧАНИ

М-р Стефан Андоновски, Дополнителен заменик Министер за информатичко  општество и администрација престојуваше денес во работна посета на Кочани. По ток повод пред зградата на Локалната самоуправа – Кочани оствари средба со општинските медиуми на која истакна дел од заложбите на министерството а е во програмата на ВМРО ДПМНЕ на престојаните Парламентарни избори. Како што истакна…

МИНИСТЕРОТ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ЃОКО ВЕЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА ЃОКО ВЕЛКОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Денеска, министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски беше во посета на општина Кочани, каде заедно со градоначалникот Љупчо Папазов остварија посета на новата детска градинка во населба Драчевик, која сѐ уште не е пуштена во употреба. Детската градинка има капацитет од 112 дечиња, што би овозможило згрижување на дечиња од Кочани кои се…

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА Н.Е. ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА Н.Е. ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Н.Е. Дејвид Гир беше во официјална посета на Општина Кочани, каде што оствари средба со Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов. На средбата се разговараше за досегашните остварени проекти и оние во тек финансирани од страна на ЕУ, како и за правецот во кој ќе се движи…

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ И КЈП „ВОДОВОД“ ВО ПОСЕТА НА ГЕРМАНИЈА

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА КОЧАНИ И КЈП „ВОДОВОД“ ВО ПОСЕТА НА ГЕРМАНИЈА

Од 4 до 6 декември, делегација од Општина Кочани и КЈП „Водовод“ учествуваше во проектот за локална размена помеѓу Германија и Македонија, кој се спроведува од Сервисната агенција – општини во еден свет, како организациска членка на Engagement Global. Посетата претставуваше стручна размена на искуства и практики за развој и зајакнување на капацитетите на локалнaта…

МАЈА МАНОЛЕВА, ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКА ЗА ЗДРАВСТВО ЈА ПОСЕТИ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ ВО КОЧАНИ

МАЈА МАНОЛЕВА, ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКА ЗА ЗДРАВСТВО ЈА ПОСЕТИ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ ВО КОЧАНИ

Маја Манолева, заменик министерка за здравство во Владата на Република Северна Македонија денес престојуваше во работна посета на Општа болница со проширена дејност – Кочани. Во друштво со својата домаќинка Душанка Горгиева – Трпевски, в.д. директор на Општа болница со проширена дејност – Кочани изврши посета на неколкуте одделенија при што констатира низа подобрувања како…

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОБСЕ ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОБСЕ ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Денеска, градоначалникот Љупчо Папазов во општинската сала оствари средба со претставници од ОБСЕ – Ебен Фридман, раководител на отсек за набљудување и Нестани Капанадзе, офицер за набљудување. На остварената средба беа разговарани различни теми, меѓу кои клучните состојби и предизвици со кои се соочува општината, правците во кои ќе се движи општината во периодот кој…

МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ И ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ НА ТРАДИЦИОНАЛЕН РУЧЕК И ДРУЖЕЊЕ СО ДЕЦАТА И СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА МВР

МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ И ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ НА ТРАДИЦИОНАЛЕН РУЧЕК И ДРУЖЕЊЕ СО ДЕЦАТА И СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ ПРИПАДНИЦИ НА МВР

Денеска, министерот за внатрешните работи Оливер Спасовски, директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски и началникот на Одделот за специјални операции Митко Даневски, се дружеа со децата на семејствата на загинатите припадници на МВР во Пониква, Кочани за време на неколкудневниот одмор на децата во одмаралиштето на министерството. На заедничкиот ручек министерот Спасовски го…

МОБИЛНИОТ ИНФОБУС ОД АМЕРИКАНСКОТО КАТЧЕ – ШТИП, ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

МОБИЛНИОТ ИНФОБУС ОД АМЕРИКАНСКОТО КАТЧЕ – ШТИП, ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Вчера, мобилниот инфобус кој е партнерство меѓу Американското катче во Штип и библиотеката „Гоце Делчев“ во Штип, беше во посета на Кочани. Кочанските ученици имаа можност да се запознаат со оваа патувачка библиотека, којашто посетува различни градови и нуди активности за младите со кои тие подобро се запознаваат со американската култура, образование, англискиот јазик, напредните…

ТЕРЕНСКА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРКАТА НА ШВАЈЦАРИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН

ТЕРЕНСКА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРКАТА НА ШВАЈЦАРИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН

Денеска во посета на Општина Кочани беше амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Н.Е. Вероник Улман. Во текот на денот, заедно со градоначалникот на Општина Кочани беа посетени Осоговските Планини, Инфо Центар – Пониква, проследено со кратка прошетка и запознавање со туристичките потенцијали кои ги поседува Пониква како заштитено подрачје. Беше остварена и посета…

 • 1
 • 2