Ознака: расчистување

ТЕРЕНСКИ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

ТЕРЕНСКИ РАБОТНИ АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Започнаа теренските работни активности на Општина Кочани во соработка со КЈП „Водовод“ Кочани за расчистување и уредување на дрворедот на улица „Димитар Влахов“ на влезот на градот и околу стадионот „Никола Мантов“. Се работи на кастрење и сечење дрвја, гранки и диво израснато зеленило, уредување на просторот со механизација од наноси на земја итн. Ваквите…

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈАТА ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2023

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈАТА ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2023

Oпштина Кочани се вклучи во реализација на најголемата национална акција за чистење и селектирање отпад – Генералка викенд 2023. Во акцијата учествуваа Детската градинка „Павлина Велјанова“, основните и средните училишта, вработени во КЈП „Водовод“ и Општина Кочани. Се собираше и селектираше отпад на повеќе локации: во околината на Спомен-домот „АСНОМ“, во Тикешински Лозја, Лукубија, кај…

ОПРАВДАНА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ

ОПРАВДАНА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАЃАНИТЕ

И додека денес во Советот се „кршеа копјата“ околу усвојувањето на некои точки, од граѓани на Општина Кочани стигна реакција и тоа оправдана. Имено, денес додека се собирал сметот од контејнерите мрежести на улицата „Маршал Тито“ сето она што паднало на асфалтот не се вратило во камионот, туку се ставило на тротоарот. Фотографиите што само…

МОМЕНТНО СЕ ЧИСТИ РЕЧНОТО КОРИТО И ПАТЕКАТА ЗА РЕКРЕАЦИЈА КОН „БАВЧАЛУК“

МОМЕНТНО СЕ ЧИСТИ РЕЧНОТО КОРИТО И ПАТЕКАТА ЗА РЕКРЕАЦИЈА КОН „БАВЧАЛУК“

Во моментот екипи од КЈП „Водовод“ го чистат речното корито и и новата патека за рекреација кон „Бавчалук“. Изминатите денови голем број граѓани реагираа на неодржувањето на овој потек бидејќи и патеката и реката беа обраснати со висока трева, а кога ќе се додадат и искршените канти за ѓубре сликата беше повеќе од грда. Ова…

ЧИСТЕЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА ЈАВНО ПРОМЕТНИТЕ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

ЧИСТЕЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА ЈАВНО ПРОМЕТНИТЕ ПОВРШИНИ ВО КОЧАНИ

Сезонски работници ангажирани од Општина Кочани деновиве ги чистеа тротоарите од обрасната вегетација и ги уредуваа патеките во Стариот парк. Според комуналниот инспектор од Општина Кочани исчистени се дел од тротоарите на улиците „Павлина Велјанова“, „Роза Петрова“ (населба Валог), „Февруарски поход“, „Тодосија Паунов“ (од СОУ „Гошо Викентиев“ до влезот во Оризари) и тротоарот од Подлошката…

ДОБАР ПРИМЕР КАКО  ДА СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ДОБАР ПРИМЕР КАКО ДА СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Денес станарите од двете згради во населбата „Недопирливи“ покажаа како сите треба да се однесуваме за да ја сочуваме животната средина. Масовно излегоа и ја исчистија целата околина од она што не требаше овде да се најде. Го исчистија просторот околу зградите, патеката која води кон ПД „АСНОМ“ а го обележаа и паркинг просторот за…

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЧИСТОТАТА ОДБЕЛЕЖАН СО ПОВЕЌЕ ЕКОЛОШКИ АКЦИИ

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЧИСТОТАТА ОДБЕЛЕЖАН СО ПОВЕЌЕ ЕКОЛОШКИ АКЦИИ

По повод 17 Септември, Светскиот ден на чистење на планетата, Општина Кочани се приклучи на глобалната акција со спроведување неколку еколошки акции во градот. Утрово групи ученици од основните училишта „Раде Кратовче“ и „Никола Карев“ организираа еколошки акции со расчистување на своите училишни дворови. Во одбележување на овој ден се вклучија и екипи на КЈП…

ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ РЕАЛИЗИРАНИ ПОВЕЌЕ АКЦИИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ

ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ РЕАЛИЗИРАНИ ПОВЕЌЕ АКЦИИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ

За време на викендот беа спроведени повеќе акциски расчистувања на повеќе локации во градот. Благодарност до Доброволната планинска спасителска служба Осогово – Кочани и Дирекцијата за заштита и спасување коишто се отповикаа на повикот од страна на градоначалникот и придонесоа при расчистувањето на влезот на градот Кочани од двете страни, од подвозникот до бензиската пумпа…