Ознака: сечење дрвца

СО ВАКОВ ПРИМИТИВИЗАМ НЕМА ИДНИНА ВО НАШАТА ПАЛАНКА!

СО ВАКОВ ПРИМИТИВИЗАМ НЕМА ИДНИНА ВО НАШАТА ПАЛАНКА!

ООУ ” Никола Карев ” од Кочани активно се посветува на оплеменување на просторот во училишниот двор и разубавување на средината во која престојуваат децата. Во тој контекст вчера (вторник) од страна на вработените беа засадени 20 садници од зимзелени дрвца кои требаше дополнително да го подобрат естетскиот изглед на училишниот двор. Но, најмалку половината…

ДО КОГА НА ИДИОТИТЕ ЌЕ ИМ БИДЕ ДОЗВОЛЕНО ДА СЕ ЗАБАВУВААТ?

ДО КОГА НА ИДИОТИТЕ ЌЕ ИМ БИДЕ ДОЗВОЛЕНО ДА СЕ ЗАБАВУВААТ?

Фотографиите се од дворот на ООУ „Никола Карев“ во Кочани направени денес. Еве од самите фотографии јасно се гледа што може да направи домашното воспитување, алкохолот или дрогата со човекот (доколку пред тоа го имал тој епитет) бидејќи некој со здрав ум не прави вакви глупости. Кој и да повикаме од надлежните во јавноста веќе…

РЕКРЕАТИВЦИ ЗАГРИЖЕНИ ЗА СЕЧЕЊЕТО НА ШУМАТА

РЕКРЕАТИВЦИ ЗАГРИЖЕНИ ЗА СЕЧЕЊЕТО НА ШУМАТА

Во текот на вчерашниот и денешниот ден од совесни граѓани (рекреативци) добивме неколку телефонски јавувања за сечење на шума со моторни пили на ридовите спроти „Бавчалук“ односно на местата кои во летниот период беа опожарени. Граѓаните што го користат овој дел од градот за рекреација слушнале дека се сечат дрва со моторни пили но и…

ГОЛОСЕК – НА РЕД ДОЈДОА ДРВАЦАТА ВО КРУГОТ НА „ФИЛТЕР СТАНИЦАТА“

ГОЛОСЕК – НА РЕД ДОЈДОА ДРВАЦАТА ВО КРУГОТ НА „ФИЛТЕР СТАНИЦАТА“

Има ли крај на ова лудило што ни се постојано случува во општината. Ќе се најде ли некој соодветен орган во кого вработените си земаат добри плати а за ништо „мува не ги лази“. По запалувањето на Градската депонија (така изјави в.д. директорот на КЈП Водовод), по постојаното палење на стрништата, по бесправниот голосек на…