Ознака: стадион

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ТЕРЕНОТ И СОБЛЕКУВАЛНИТЕ НА СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“ ВО КОЧАНИ

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ТЕРЕНОТ И СОБЛЕКУВАЛНИТЕ НА СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“ ВО КОЧАНИ

УО на ФФМ го усвои барањето на Општински Фудбалски Сојуз – Кочани поднесено на 26.06.2023 година и го внесе како дел од проектот за  подобрување на фудбалската инфраструктура во државата. По тој повод Александар Андов – претседател на Општински Фудбалски Сојуз – Кочани денес одржа прес-конференција со медиумите во Општина Кочани на која даде образложение…

КОЧАНСКИОТ ВТОРОЛИГАШ „СПРЕМЕН“ ЗА СТАРТ НА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА НАСТАП ВО ВТОРАТА ФУДБАЛСКА ЛИГА

КОЧАНСКИОТ ВТОРОЛИГАШ „СПРЕМЕН“ ЗА СТАРТ НА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА НАСТАП ВО ВТОРАТА ФУДБАЛСКА ЛИГА

Според најавите на управата на кочанскиот второлигаш подготовките за натпреварите во втората фудбалска лига ќе започнат во Среда (05 Јули). И кога би отишол некој на стадионот „Никола Мантов“ сигурно ќе добие впечаток дека кочанчани „спремни“ ќе ги започнат подготовките а со тоа и стартот на првенството. Шегата на страна, стадионот „Никола Мантов“ и неговата…

ЌЕ СЕ УРЕДУВА ОКОЛИНАТА НА СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“

ЌЕ СЕ УРЕДУВА ОКОЛИНАТА НА СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“

Големината на еден клуб не е само составот, стручниот штаб и управата, големината е и во убаво уредениот терен, чистите трибини и околината околу стадионот. Со помош на Општина Кочани се започна процес за уредување на околината на стадионот „Никола Мантов„ Северната страна која беше обрасната со висока и густа трева веќе е минато. Во…

ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧИ ЛИ КОНЕЧНО СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“ НА ГЕОТЕРМАЛНАТА ВОДА

ЌЕ СЕ ПРИКЛУЧИ ЛИ КОНЕЧНО СТАДИОНОТ „НИКОЛА МАНТОВ“ НА ГЕОТЕРМАЛНАТА ВОДА

Кога ќе се приклучи стадионот „Никола Мантов“ – Кочани на геотермалната вода е прашање кое со години си го поставуваат и љубителите на фудбалот и играчите. Стадионот „Никола Мантов“ е изграден во времето на Југославија, досега ниту едно раководство на ФФМ нема пројавено интерес да донира одредена сума на средства и да го оспособи за…