Ознака: стипендии

ОПШТИНА КОЧАНИ ОБЈАВИ КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ ЗА МЛАДИ НАДЕЖНИ СПОРТИСТИ

ОПШТИНА КОЧАНИ ОБЈАВИ КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ ЗА МЛАДИ НАДЕЖНИ СПОРТИСТИ

Општина Кочани го објави конкурсот за две стипендии за спортисти-спортска надеж на Кочани, за остварени спортски резултати и достигнувања во 2023 година, во машка и во женска конкуренција. Месечниот износ на стипендијата е 3 илјади денари, а стипендијата ќе се доделува  десет месеци во 2024 година. Средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Кочани. Право…

СТИПЕНДИСТИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023/24 ГОДИНА ГИ ПОТПИШАА ДОГОВОРИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СТИПЕНДИИТЕ

СТИПЕНДИСТИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2023/24 ГОДИНА ГИ ПОТПИШАА ДОГОВОРИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СТИПЕНДИИТЕ

Студентите што ги исполнија условите за добивање општинска стипендија за студиската 2023/24 г., денеска ги потпишаа договорите за користење на стипендијата. На настанот организиран од Одделението за јавни дејности, ги поздрави градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, кој им посака успех во студирањето и ја изрази подготвеноста на Општината за натамошна поддршка во образованието на…

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

Вкупно 30 студенти што ги исполниле условите за добивање општинска стипендија пропишани во Правилникот за стипендирање, ќе бидат стипендисти на Општина Кочани за студиската 2023/24 г. Според Комисијата за доделување на студентските стипендии, на Конкурсот пристигнале 34 пријави. Од нив 12 студенти добиле стипендија за постигнат висок успех во студирањето, 13 – според критериумите за…

ОБЈАВЕН КОНКУРС ЗА ОПШТИНСКИ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТСКАТА 2023-2024 ГОДИНА

ОБЈАВЕН КОНКУРС ЗА ОПШТИНСКИ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТСКАТА 2023-2024 ГОДИНА

Општина Кочани го објави конкурсот за доделување 30 стипендии на студенти, жители на Кочани. По десет стипендии ќе бидат наменети за студенти кои постигнале висок успех во студирањето и за студенти од социјално загрозени семејства, пет за студенти од ромската етничка заедница и студенти кои се лица со попреченост и лица со ретки болести и…

ДОДЕЛЕНИ СПОРТСКИТЕ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

ДОДЕЛЕНИ СПОРТСКИТЕ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

Кошаркарот на „Баскет Дино“ Дино Лазарев и каратистиката на КК „Партизан“ Мартина Шахинова се стипендисти на Општина Кочани за спортските резултати што ги постигнаа минатата година. Дино Лазарев, кој е активен спортист во кошарката веќе 10 години, е член на Младинската  кошаркарска репрезентација со која  во 2022 година учествуваше на Европското првенство на М16, и…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ 2 (ДВЕ) СТИПЕНДИИ НА СПОРТИСТИ – СПОРТСКА НАДЕЖ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ 2 (ДВЕ) СТИПЕНДИИ НА СПОРТИСТИ – СПОРТСКА НАДЕЖ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Општина Кочани доделува 2 (две) стипендии на спортисти – спортска надеж на Општина Кочани за остварени спортски резултати и достигнувања во 2022-та година.   Стипендијата-спортска надеж на општина Кочани се доделува на една спортистка и еден спортист.   Износот на стипендијата изнесува 3.000,00 денари месечно. Стипендијата се доделува за време од 10 (десет) месеци, во…

ВРАЧЕНИ ДОГОВОРИТЕ НА 30 СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ЈА КОРУСТАТ ОПШТИНСКАТА СТИПЕНДИЈА ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИБНА

ВРАЧЕНИ ДОГОВОРИТЕ НА 30 СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ЈА КОРУСТАТ ОПШТИНСКАТА СТИПЕНДИЈА ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИБНА

Во старат сала на Советот на Општина Кочани денес Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов им ги врачи договорите на 30 студенти кои ќе ја користат општинската стипендија за учебната 2022/2023 година. Според Комисијата за доделување на студентските стипендии, на конкурсот пристигнале 35 пријави, од нив 17 студенти добиле стипендија за постигнат висок успех во…

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

Вкупно 30 студенти кои ги исполнуваат условите за добивање општинска стипендија пропишани во Правилникот за стипендирање, ќе бидат стипендисти на Општина Кочани за студиската 2022/23 г. Според Комисијата за доделување на студентските стипендии, на Конкурсот пристигнале 35 пријави. Од нив 17 студенти добиле стипендија за постигнат висок успех во студирањето, осуммина се од социјално загрозени…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА 30 СТИПЕНДИИ ЗА СТУДИСКАТА 2022/2023 ГОДИНА

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА 30 СТИПЕНДИИ ЗА СТУДИСКАТА 2022/2023 ГОДИНА

Општина Кочани објави конкурс за доделување на 30 стипендии на редовни студенти жители на Општина Кочани за студиската 2022/2023 година запишани на студии од прв циклус на јавните високообразовни институции во Република Северна Македонија и тоа за следните категории на студенти: најмногу 5 (пет) стипендии за студенти од Ромската етничка заедница и студенти кои се…

ОБЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ 15 СТИПЕНДИИ ЗА СТУДИРАЊЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ВО СКОПЈЕ

ОБЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ 15 СТИПЕНДИИ ЗА СТУДИРАЊЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ВО СКОПЈЕ

Општина Кочани го објави јавниот повик за пројавување интерес за доделување 15 стипендии за додипломски студии на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје за академската 2022/23 година. Право на учество на јавниот повик имаат жители на општина Кочани кои се високо мотивирани да стекнат академски знаења на овој Универзитет. Кандидатите треба да поднесат мотивациско…

 • 1
 • 2