Ознака: стипендии

ДОДЕЛЕНИ ДВЕТЕ СПОРТСКИ СТИПЕНДИИ

ДОДЕЛЕНИ ДВЕТЕ СПОРТСКИ СТИПЕНДИИ

Годинава според новиот Правилник за општинска спортска стипендија се доделија две спортски стипендии за најдобар спортист и најдобра спортистка. До комисијата биле пристигнати 3 пријави, од кои едната не е прифатена заради неисполнување на основниот услов – кандидатите кои конкурираат за стипендија треба да имаат од 17 до 20 години. Спортската стипендија за најдобар спортист…

ДО 23 ФЕВРУАРИ Е ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА СПОРТИСТИ НА КОЧАНИ

ДО 23 ФЕВРУАРИ Е ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА СПОРТИСТИ НА КОЧАНИ

Општина Кочани го објави конкурсот за доделување стипендии на спортисти – спортска надеж, за остварени спортски резултати и достигнувања во 2021 година. Право на стипендија имаат кандидатите кои се жители на општина Кочани, на возраст од 17 до 20 години, кои се членови на спортски клуб, друштво или асоцијација регистрирана во Агенцијата за млади и спорт со решение…

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИ СО ДВАЕСЕТ И ЕДЕН СТУДЕНТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИ СО ДВАЕСЕТ И ЕДЕН СТУДЕНТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

Студентите од јавните високошколски установи во нашата држава, што ќе користат стипендии за студиската 2021/22 година, ги потпишаа договорите со Општина Кочани. Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов им посака успех во натамошното школување посочувајќи ја нивната важност како образовани кадри, подготвени за пазарот на трудот. Годинешниот Конкурс беше распишан за 30 стипендии на редовни студенти, жители…

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА СТУДИСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА СТУДИСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

Вкупно 21 студент добија општинска стипендија од 3.000 ден (за еден студент) кои ги исполнуваат условите пропишани во Правилникот за стипендирање. До крајот на годината, сите студенти ќе бидат дополнително повикани на доделување и потпишување на договирите за користење на стипендиите. При потпишувањето на договорите потребно е студентите да ја приложат својата трансакциска сметка. Одлуката…

СО АПЛИКАЦИЈАТА „МЗАЕДНИЦА“ – МОЖНОСТ ЗА ДИГИТАЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

СО АПЛИКАЦИЈАТА „МЗАЕДНИЦА“ – МОЖНОСТ ЗА ДИГИТАЛНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

До 29 ноември, сите редовни студенти од општина Кочани, запишани на државните универзитети можат да аплицираат за стипендија преку дигиталната интерактивна платформа „мЗаедница“. Целта е да се создадат услови младите, како баратели на стипендии и корисници на новите технологии, да можат што поедноставно и полесно  да конкурираат за стипендии. По пристапот до „мЗаедница“, се оди…