Ознака: училиште

ОДБЕЛЕЖАНА  ГОДИШНИНАТА  ОД  ЗАГИНУВАЊЕТО  НА  РАДЕ  КРАТОВЧЕ

ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА РАДЕ КРАТОВЧЕ

Денес во дворот на  основното училиште а пред бистата на Раде Кратовче патронот на училиштето на скромен и достоинствен начин беше од бележана 78 годишнината од неговото загинување. Чествувањето започна со изведба на Македонската химна „Денес над Македонија се раѓа“ од страна на хорот на училиштето за да потоа членови од семејството на Раде Кратовче,…