Ознака: училиште

ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОРГАНИЗИРАШЕ НАСТАН СО ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР

ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОРГАНИЗИРАШЕ НАСТАН СО ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР

Денес во Спортската сала на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ во Кочани се одржа настанот  „Спортски игри без граници“, настан кој беше  од хуманитарен и забавен карактер. На влезот од спортската сала беше поставен штанд на „Црвен крст“ на кој беше поставена кутија за донации.  Од средствата кои ќе бидат донирани на настанот ќе се купат новогодишни пакетчиња кои…

ПО ДОЛГИ ГОДИНИ СМЕНЕТА ОГРАДАТА НА УЧИЛИШТЕТО „НИКОЛА КАРЕВ“

ПО ДОЛГИ ГОДИНИ СМЕНЕТА ОГРАДАТА НА УЧИЛИШТЕТО „НИКОЛА КАРЕВ“

По долги години денес е сменета оградата на училиштето „Никола Карев“ во Кочани. Старата ограда веќе е минато а додека новата му дава еден посебен сјај на самиот комплекс на училиштето. Се што е ново и современо е убаво и е на задоволство и на учениците и на вработените. „Денес на наше огромно задоволство успеавме…

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА УЧИЛИШНАТА МЕДИАТЕКА ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА УЧИЛИШНАТА МЕДИАТЕКА ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ

Со големо задоволство објавуваме дека денес во употреба ја пуштивме училишната медиатека, капитлна инвестиција за нашето училиште. Опремена е со 65 инчен телевизор, 3D наочари, камери 360 степени, микрофони, лаптоп, прожектор и др. дигитална опрема. Просторија каде сите наши ученици и наставници ќе можат да работат и да ги следат современите трендови на технологијата. Голема…

ВО СЕЛО ТРКАЊЕ ЌЕ СЕ ИЗУЧУВА АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ПРИ ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

ВО СЕЛО ТРКАЊЕ ЌЕ СЕ ИЗУЧУВА АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ПРИ ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Од денес учениците од с.Тркање ке изучуваат Англиски јазик во просториите на нашето подрачно училиште. Просториите ги одобривме заедно со училишниот одбор заради намалување на трошоците на родителите за превоз и безбедноста на самите ученици, додека на дечињата им подаривме папки со тетратки за успешен почеток. Сите семејства кои се корисници на Социјална помош и…

ЧИТАТЕЛИТЕ ВООДУШЕВЕНИ ОД ИЗРАБОТКАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

ЧИТАТЕЛИТЕ ВООДУШЕВЕНИ ОД ИЗРАБОТКАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Текстот под наслов „Преставен проектот на ООУ „Никола Карев“ за подобрување на условите за работа“ предизвика низа позитивни реакции и голема читаност. Инспирирани од огромната читаност на овој текст во кој читателите се воодушевени од изработката на самиот проект, побаравме информација за авторот на проектот. Дознаваме дека станува збор за Дарко Арсов некогашен ученик во…

ПРОЕКТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА

ПРОЕКТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА

Во присуство на претставници од МОН (Министерство за образование и наука), БРО (Биро за развој на образованието), Општина Кочани, Ротари клуб „Кочани-Виница“, Одделението за сообраќај при Општина Кочани, Бизнис секторот и невладини организации, беше претставен проектот за подобрување на условите за работа на учениците, наставничкиот кадар и сите вработени во ООУ „Никола Карев“ во Кочани….

ПРОМЕНЕТИ ПРОЗОРЦИТЕ ВО ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ПОДРАЧНО УЧИЛИШТЕ ВО С. ПРИБАЧЕВО

ПРОМЕНЕТИ ПРОЗОРЦИТЕ ВО ОУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ“ – ПОДРАЧНО УЧИЛИШТЕ ВО С. ПРИБАЧЕВО

Деновиве се работи на промена на прозорците во Подрачното училиште „Крсте Петков Мисирков“ во село Прибачево. Со заменувањето на прозорците се овозможуваат подобри услови за настава, како и придонесување кон енергетската ефикасност на објектот во текот на претстојната зима. Општина  Кочани  

ЦЕЛОДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ СО НОВ ЛИК

ЦЕЛОДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ СО НОВ ЛИК

Почитувани Ве информираме дека за краток период заеднички со наставничката по Ликовно образование и Одделенскиот наставник кој ќе работи во целодневниот престој успеавме да го уредиме и доопремиме целодневниот престој во нашето училиште. Се обврзуваме дека и понатаму ќе вложуваме и ќе ги подобруваме условите се со цел нашите  дечиња и ученици да се чувствуваат…

УЧИЛИШТЕТО РЕАГИРАШЕ, СЕ ЧЕКА ИНФОРМАЦИЈА ОД ПОЛИЦИЈАТА

УЧИЛИШТЕТО РЕАГИРАШЕ, СЕ ЧЕКА ИНФОРМАЦИЈА ОД ПОЛИЦИЈАТА

Четири дена по вандалското однесување на поединци со пишување графити со непристојна содржина на еден од надворешните ѕидови на спортската сала „Никола Карев“ вработените од училиштето со експресна реакција, графитите веќе не постојат. Денес вработени од ОУ „Никола Карев“ ги отстранија графитите кои пред четири дена некој ги нацртал на спортската сала. Од училиштето работата…

КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“, ПРОГЛАСЕНИ ПРВЕНЦИТЕ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“, ПРОГЛАСЕНИ ПРВЕНЦИТЕ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

По повод роденденот на патронот на ООМУ „Ристо Јуруков“, синоќа во Кочани учениците од ова училиште кои во сега изминатата учебна година добија домашни и странски награди, одржаа незаборавен концерт. Како што налага традицијата на крајот на учебната година беа прогласени и Првенците на генерацијата. Луна Милосова е прогласена за Првенец на генерацијата во деветгодишното…