Ознака: уметност

АМБАСАДАТА НА ЈАПОНИЈА ОРГАНИЗИРА НАТПРЕВАР ЗА ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

АМБАСАДАТА НА ЈАПОНИЈА ОРГАНИЗИРА НАТПРЕВАР ЗА ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ

Почитувани пријатели на Јапонија, Амбасадата на Јапонија со задоволство ве известува дека ќе го прослави Денот на децата во Јапонија, со натпревар за цртање и сликање. По повод 30 години од воспоставување на дипломатските односи помеѓу нашите земји поттикнете ги децата да творат за нашето пријателство, за важноста на „кизуна“ (силна и длабока врска) со…

НАЈАВА НА ИЗЛОЖБА „АНИМИРАНИ ЦРТАНИ ЛИКОВИ“

НАЈАВА НА ИЗЛОЖБА „АНИМИРАНИ ЦРТАНИ ЛИКОВИ“

За утре (Петок) со почеток во 18:00 часот во салон Фоаје 2 при Национална Установа Центар за Култура „Бели Мугри“ во  Кочани е закажано отворањето на изложбата „Анимирани цртани ликови“. Цртежите се дела изработени од страна  на учениците  од училиштето за цртање, и сликање при НУЦК „Бели Мугри“ – Кочани. С.  Ивановски КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА …

ПРВО И ВТОРО МЕСТО ЗА ЈОВАНА ДАВИТКОВСКА И НИКОЛИА МАНЕВА НА ЛИКОВНИОТ КОНКУРС „ФЛОРА И ФАУНА“

ПРВО И ВТОРО МЕСТО ЗА ЈОВАНА ДАВИТКОВСКА И НИКОЛИА МАНЕВА НА ЛИКОВНИОТ КОНКУРС „ФЛОРА И ФАУНА“

Николиа Манева и Јована Давитковска се добитници на дипломи за освоени прво и второ место на ликовен конкурс на тема „Флора и Фауна” 2022 година организиран од Детски ликовен центар -Скопје. Првото место е за Јована Давитковска а второ место за Николиа Манева. И Јована Давитковска и Николиа Манева се активни членови на училиштето за…

БЛАГОЈ ЗАШОВ И ПОДАРИ УМЕТНИЧКА СЛИКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ А КОМПЛЕТ КНИГИ НА БИБЛИОТЕКАТА

БЛАГОЈ ЗАШОВ И ПОДАРИ УМЕТНИЧКА СЛИКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ А КОМПЛЕТ КНИГИ НА БИБЛИОТЕКАТА

Во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани, денес точно на пладне нашиот сограѓанин Благој Зашов кој долги години живее во Скопје на градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов му врачи уметничка слика, дело на светски познатиот сликар Мајкл Клоз која треба да биде поставена на видливо место за да можат да ја гледаат што…

МЛАДИНСКАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА” СВ. ПАНТЕЛЕЈМОН 2022″.

МЛАДИНСКАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА” СВ. ПАНТЕЛЕЈМОН 2022″.

Во организација на национална установа – Центар за култура „Бели мугри“ од – Кочани, во периодот од 15 – 18 Август ќе се реализира „Младинска ликовна колонија Св. Пантелејмон 2022“. Самата колонија е дел од Годинешната програма на НУ ЦК „Бели мугри“ од Кочани и истата е под целосно покровителство на Министерството за култура на…