Ознака: влада

ВЛАДА НА РСМ – ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШУМИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА

ВЛАДА НА РСМ – ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НИЗ ШУМИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА

Владата, на предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, ги задолжи корисниците, односно стопанисувачите со државни шуми, согласно Законот за шумите, да прогласат забрана за движење во шумите, по добиена претходна согласност од надлежното министерство, што ќе се операционализира од утре, 17 јули 2023 година (понеделник). Забраната важи и за движења во националните заштитени…

ВЛАДА НА РСМ – ПРОДОЛЖУВААТ ДА ВАЖАТ МЕРКИТЕ И ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ГРАЃАНИТЕ ОД ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ

ВЛАДА НА РСМ – ПРОДОЛЖУВААТ ДА ВАЖАТ МЕРКИТЕ И ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ГРАЃАНИТЕ ОД ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ

Владата на Република Северна Македонија на вечерашната седница ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство за високите температури што се очекува да продолжат од утре и усвои соодветни препораки. Според Управата за хидрометеоролошки работи, како што извести Министерството за здравство, портокаловата фаза во којашто се наоѓа државата продолжува од утре, 17 јули 2023 година (понеделник)…

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ

На 118-тата редовна седница на Владата на Република Северна Македонија усвоен е предлогот на Министерството за образование и наука за поместување на почетокот на учебната 2022/2023 година. Во соопштението што е објавено меѓу другото се вели: „Владата на Република Северна Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за…

ВЛАДАТА ГО УКИНА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР СО ОДРЕДЕНИ ИСКЛУЧОЦИ

ВЛАДАТА ГО УКИНА ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО НОСЕЊЕ МАСКИ ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР СО ОДРЕДЕНИ ИСКЛУЧОЦИ

Владата на Република Северна Македонија на 37. седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести (КЗБ) утврдени од страна на Главниот координативен кризен штаб (ГККШ). Според овие препораки, Владата го укина задолжителното носење заштитни маски во затворен простор, со исклучок на здравствените установи, јавниот превоз, аптеките и домовите за возрасни лица и за лица…

ВЛАДАТА ГИ ЗАМРЗНА ЦЕНИТЕ НА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ

ВЛАДАТА ГИ ЗАМРЗНА ЦЕНИТЕ НА ПРЕХРАНБЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ

На 124-тата редовна седница, Владата донесе Одлука за определување на највисоки цени на основни прехранбени производи во трговијата на големо и трговијата на мало. Со оваа одлука се определуваат највисоки цени во трговијата на големо и трговијата на мало на основните прехранбени производи, и тоа за: леб; шеќер; брашно – тип 400; сончогледово масло за…