Ознака: вода

ГРАДСКИОТ  ТРГОВСКИ  ЦЕНТАР  И  ОКОЛИНАТА  БЕЗ  ВОДА

ГРАДСКИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР И ОКОЛИНАТА БЕЗ ВОДА

Градскиот трговски Центар и оконите објекти веќе неколку часови се без капка вода. Дознаваме дека на улицата „Маршал Тито“ веднаш кај „Шопинг центарот“ дошло до дефект на главната водоводна цевка и моментно екипи од КЈП „Водовод“ работат на негово отстранување. Според најавите најпрвин се мислело деке дефектот е мал и дека за час-два вода ќе…

ОДБЕЛЕЖАН  СВЕТСКИОТ  ДЕН  НА  ВОДАТА

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОДАТА

По повод Светскиот ден на водата, 22 март, ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани го одбележа денот со стручни излагања и презентации на теми поврзани со важноста на водата. Настанот беше одржан во просториите на Мултикултурниот центар. Презентации беа подготвиле ученици од ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани под менторство на Нада Ѕ’мбова Донева, наставник…