Ознака: водици

КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА АЛЕКСАНДАР ЈАНКОВ

КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА АЛЕКСАНДАР ЈАНКОВ

Триесет и три годишниот Александар Јанков беше најбрзиот и најсреќниот од 31 пријавени верници кои денес се фрлија во водите на „Кочанска Река“ за годинешниот голем православен празник „Водици“ или „Богојавление“. Во присуство на повеќе илјади верници кои се собраа на кејот на „Кочанска река“ крстот  во водите  го фрли Митрополитот Брегалнички, Господин Иларион. Пред…

КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА АНДРЕЈ МИТЕВ, – ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА „КОЧАНСКА РЕКА“

КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА АНДРЕЈ МИТЕВ, – ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА „КОЧАНСКА РЕКА“

Во присуство на  голем број жители на Кочани и околните места а по повод големиот Христијански празник „Богојавление – Водици“ денес со фрлање на крстот од „Крушарскиот мост“ беа осветени водите на „Кочанска Река“. Крстот во водите го фрли Митрополитот Брегалнички, Господин Иларион а од 51 пријавен капач најбрз и најсреќен беше дваесет и четиригодишниот…

ВОДИЦИ – ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА „КОЧАНСКА РЕКА“, КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА ДАЛИБОР  СТОЈАНОВ

ВОДИЦИ – ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА „КОЧАНСКА РЕКА“, КРСТОТ ВО РАЦЕТЕ НА ДАЛИБОР СТОЈАНОВ

Во присуство на  неколку илјади Кочанчани а по повод големиот Христијански празник „Богојавление – Водици“ денес со фрлање на крстот од „Крушарскиот мост“ беа осветени водите на „Кочанска Река“. Крстот во водите го фрли Митрополитот Брегалнички, Господин Иларион а од 29 капачи најбрз и најсреќен беше Далибор Стојанов. Пред свеченото одбележување на „Водици“ во православниот…