Ознака: зрновци

ПОЖАР ВО ЗГРАДАТА НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ

ПОЖАР ВО ЗГРАДАТА НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ

Утринава околу 07:00 часот во Територијалната Противпожарна Единица – Кочани пристигната е дојава за пожар во зградата на Општина Зрновци. Според дојаваат било запалено електричното броило а поради сериозноста да не се прошири пожарот интервенирано е со 3 возила и 5 пожарникари. Во 08:40 часот пожарот е целосно изгаснат, а во меѓувреме информирани се ЕВН…

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

Под мотото „Младите трчаат“ денес по Зрновскиот кањон се одржа крос кантри трка на која учествуваа младите од општината. Поради специфичноста на кањонот обезбедувањето и беше доверено на ДПСС (Доброволна Планинска Спасителска Служба) од Кочани која беше присутна со 10 спасители. Трката помина во најдобар ред а Медицинскиот тим кој исто така беше задолжен да…

ЦРНА ХРОНИКА – ПОЖАР ВО ЗРНОВЦИ

ЦРНА ХРОНИКА – ПОЖАР ВО ЗРНОВЦИ

Денес попладне во Зрновци избувнал пожар кој зафатил гаража, помошна простотија и дел од семеен дом. Противпожарната Територијална  Единица од Кочани добила дојава околу 15:30 часот, веднаш е интервенирано е со 3 возила и 7 пожарникари пожарот по околу еден час е изгаснат. Во меѓувреме повикана е Брза помош бидејќи на едно лице (жена) и…