КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

мај 28, 2023
0 минути

Под мотото „Младите трчаат“ денес по Зрновскиот кањон се одржа крос кантри трка на која учествуваа младите од општината.

Поради специфичноста на кањонот обезбедувањето и беше доверено на ДПСС (Доброволна Планинска Спасителска Служба) од Кочани која беше присутна со 10 спасители.

Трката помина во најдобар ред а Медицинскиот тим кој исто така беше задолжен да присуствува на трката имаше една интервенција бидејќи еден од учесниците колабираше.

Се на се добра организација и убава промоција на младите од Општина Зрновци.

С.  Ивановски