ВОЗИЛА НА ТППЕ КОЧАНИ РАСПОРЕДЕНИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

јануари 5, 2023
1 минути

Како што не информираат од ТППЕ (Територијална противпожарна единица)  – Кочани поради зголемениот број на возила низ градот и создавањето гужви, тие на повеќе локации во градот распоредиле свои возила.

Целта на ова распоредување е што побргу спречување и реагирање во случај на избувнување на пожари.

Единицата е спремна во секој момент да интервенира.

С.  Ивановски