Ознака: пожарна

ВНИМАНИЕ СО ПАЛЕЊЕТО ОГНОВИ

ВНИМАНИЕ СО ПАЛЕЊЕТО ОГНОВИ

Поради високите температури кои ќе ги има и во наредниот период  од Територијалната Противпожарна служба – Кочани, апелираат: „Апелираме до сите граѓани да се стрпат со палењето на огнови. Ова посебно се однесува во шумските предели, излетничките места и полињата. Се најавува дека овој топлотен бран ќе потрае подолг период па пожелно би било да…

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По повод 20-ти Мај „Денот на пожарникарите“, Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов во друштво со своите најблиски соработници ја посети Територијалната Противпожарна Единица – Кочани. и Доброволното Противпожарно Друштво – Кочани. Градоначалникот при своето обраќање најпрвин им се заблагодари на пожарникарите и на доброволците пожарникари за сето она што го имаат направено за да…

КОЈ САКА ДА МУ СЕ ПОВТОРИ НА КОЧАНИ АВГУСТ 2021 ГОДИНА?

КОЈ САКА ДА МУ СЕ ПОВТОРИ НА КОЧАНИ АВГУСТ 2021 ГОДИНА?

Несовесните земјоделци од Кочанскиот регион кои единствено ги интересира личната добивка и ништо друго денес попладнето повторно ги запалија полињата а огнот разгоруван од силниот ветар се ширеше со голема брзина. Гореше на сите страни и многумина со право се прашуваат дали на Кочани му се повторува август 2021 година кога буквално околу самиот град…

ВОЗИЛА НА ТППЕ КОЧАНИ РАСПОРЕДЕНИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

ВОЗИЛА НА ТППЕ КОЧАНИ РАСПОРЕДЕНИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Како што не информираат од ТППЕ (Територијална противпожарна единица)  – Кочани поради зголемениот број на возила низ градот и создавањето гужви, тие на повеќе локации во градот распоредиле свои возила. Целта на ова распоредување е што побргу спречување и реагирање во случај на избувнување на пожари. Единицата е спремна во секој момент да интервенира. С. …

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Територијалната Противпожарна Единица – Кочани во соработка со „Црвен Крст“ – Кочани спроведоа тактичко показна вежба во СОУ „Гошо Викентиев“. Целта на вежбата беше спасување на вработените и учениците од евентуалното избивање на пожар на вториот кат од училиштето како и давањето прва помош на ранетите во пожарот. Во спроведувањето на вежбата учествуваа 13 пожарникари…

НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ТЕРЕНСКО ВОЗИЛО  ДОНАЦИЈА ЗА ТППЕ КОЧАНИ

НОВО ПРОТИВПОЖАРНО ТЕРЕНСКО ВОЗИЛО ДОНАЦИЈА ЗА ТППЕ КОЧАНИ

Ново противпожарно теренско возило, донација од „Дирекцијата за заштита и спасување“ и е доделено на Територијалната Противпожарна единица Кочани. Територијалната противпожарна единица – Кочани со новото возило кое од денес е во возниот парк на единицата ќе има побрзо интервенирање а истото ќе може да го користи за гаснење на пожари на отворено, односно при…

ТППЕ КОЧАНИ ДОБИ ДОНАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА

ТППЕ КОЧАНИ ДОБИ ДОНАЦИЈА ОД АМБАСАДАТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА

Деновиве Територијалната противпожарна единица Кочани прими донација обезбедена од финансиски средства од Амбасадата на Народна Република Кина. Станува збор за уред апарати за комуникација – рачна радио станица VHF 5W DMR сет сотавен од радиостаница, антена, брз полнач, адаптер, штипка за појас, слушалка со микрофон и PTT тастер. Донацијата е во вредност од 300.000 денари.

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

Во присуство на гости и пензионирани пожарникари, Територијалната противпожарна едница – Кочани го одбележа 20 мај, Денот на пожарникарите во Македонија. Единицата ја поздрави градоначалникот Љупчо Папазов, кој го истакна задоволството што Кочани има пожарникарски состав што умее професионално да одговори на задачите и да се справи со предизвиците. На церемонијата Градоначалникот Љупчо Папазов ги…

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ“

ТППЕ – КОЧАНИ И ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СПРОВЕДОА ТАКТИЧКО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО „АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ“

Во пресрет на 20. Мај, „Денот на пожарникарите“, денес Територијалната Противпожарна Единица – Кочани во соработка со „Црвен Крст“ – Кочани спроведоа тактичко показна вежба во Компанијата „Амфенол Технолоџи“. Целта на вежбата беше спасување на вработените по евентуалното избивање на пожар како и давањето прва помош на ранетите во пожарот. На задоволство на присутните, и…

РАСПРЕДЕЛЕНА НОВА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА НА ТППЕ – КОЧАНИ

РАСПРЕДЕЛЕНА НОВА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА НА ТППЕ – КОЧАНИ

Денеска во просториите на општинската зграда се одржа работен состанок меѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов со директорот Беким Максути и претставници од Дирекцијата за заштита и спасување. На работната средба, врз основа на склучениот договор меѓу Дирекцијата за заштита и спасување и Општина Кочани, беше извршено распределување на набавената противпожарна опрема на Територијалната…

 • 1
 • 2