ЗАПОЧНА ВТОРИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ШАХОВСКИ ТУРНИР „ТОДОР МИЛОСИЕВ – ТОШО“

Во Спорт
април 22, 2023
0 минути

Во организација на Шаховскиот клуб „Кочани“ а со помош на Општина Кочани денес во просториите на шаховскиот клуб започна Вториот Меморијален шаховски турнир „Тодор Милосиев – Тошо“ посветен на една од шаховските легенди од Кочани.

На турнирот учествуваат 24 шахисти како од Кочани и околината така и од Македонска Каменица и Свети Николе.

Се игра Швајцарски систем од по 10 минути, а најуспешните ќе бидат познати по одиграните седум кола.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ