АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ

јуни 12, 2023
0 минути

В среда, 14 јуни, од 5 до 8 часот  наутро, стручни екипи на Друштвото за авиоуслуги „Бониер“ од Куманово ќе ја спроведат првата фаза од  авиотретирањето  против комарци.

Авиотретирањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за  уништување  комарци – широкопојасен инсектицид за третирање на комарците, одобрен  од  Бирото за  лекови. Со авиотретирањето  ќе   бидат опфатени површините во градското подрачје на  Кочани  и  низинските села  што припаѓаат  на територијата на  Општина  Кочани.

Потребно е пчеларите да ги преземат потребните заштитни мерки за време и по третирањето на подрачјето.

Доколку се неповолни временските услови (ветер, дожд) третирањето ќе се одложи за наредниот ден.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ