ДВАНАЕСЕТ МЕДАЛИ ЗА КГС „КОЧАНИ“ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ВО БИТОЛА

Во Спорт
јуни 9, 2024
1 минути

За време на викендот (сабота и неделата) во „градот на конзулите“  се одржа првиот државен натпревар А програма и Б програма во спортска гимнастика.

КГС „Кочани“ настапи со 17 натпреварувачи и освои 12 медали.

Б-ПРОГРАМА  ЖЕНСКИ

Деца до 7 г.  Дариа Стојков 2. место;

Постари пионерки Мелани Постолова 3. место;

Млади јуниорки Бисера Лазарова 2. место;

Јуниорки Иларија Цветкова 1. место;

Матеа Глигорова 2. место;

Сениорки Ана Ајтовска 1. место;

Б-ПРОГРАМА  МАШКИ

Помлади пионери Дамјан Ѓоргиев 1. место;

Сениори Филип Иванов 2. место;

 

А-ПРОГРАМА  МАШКИ

Помлади пионери Максим Петров 2. место;

Постари пионери Лука Естатиевски 1. место;

Млади јуниори Матеј Постолов 1. место;

Јуниори Мартин Андонов 1. место.

 

 

Освоените 6 први места, 5 втори и 1 трето се гаранција дека со поголема работа во блиска иднина ќе се дојде и до уште поголеми резултати.

С. Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ