ФК „ФОРЦА“ И ГФК „НЕГОТИНО“ ПОБЕДНИЦИ НА VII ТУРНИР ВО САЛА „СВ. АТАНАСИЈ ВЕЛИКИ“

Во Спорт
јануари 29, 2024
1 минути

Во организација на „Академија Младост-Тошев“ од Оризари во неделата во спортската сака на ООУ „крсте петков Мисирков“ се одржа  VII Турнир во сала „Св. Атанасиј Велики“ Оризари.

На турнирот учествуваа екипите од генерациите 2015 и 2011 година. По доста интересни и неизвесни натпревари најуспешни се покажаа екипите на „ФК Форца“ Штип (2015) и ГФК „Неготино“ _Неготино  (2011).

Генерација 2015

Најдобар голман- Стефан Атанасов (ФК Фудбал Старс-Кочани) Најдобар играч -Максим Иванов (ФК Форца-Штип)

Најдобар стрелец -Ана Андонова (ФК Фудбал Старс-Кочани)

  1. место ФК „Форца“ – Штип
  2. место ФК „Фудбал Старс“ – Кочани
  3. место ГФК „Неготино“ – Неготино

Генерација 2011

Најдобар голман-Матеј Будимив (ГФК Неготино-Неготино) Најдобар играч -Матеј Георгиев (ГФК Неготино-Неготино) Најдобар стрелец -Дамјан Николов (Академија Младост Тошев,Оризари)

  1. место ГФК „Неготино“ – Неготино
  2. место „Академија Младост Тошев Оризари“
  3. место ФК „Фудбал Старс“- Кочани

Организаторот „Академија Младост-Тошев“ „кој одлично го организираше турнирот на најуспешните екипи им врачи пехари, а најдобрите поединци посебни признанија, а воедно на сите учесници ин беа врачени благодарници.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ