И ПО ДВА МЕСЕЦИ ВРЕЌАТА СО СМЕТ ВО ГТЦ СТОИ, И НИКОЈ НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА ТОА

февруари 28, 2023
0 минути

И по повеќе од два месеци вреѓата полна со песок и шут стои на патеката за лицата со посебни потреби во Градскиот трговски Центар, и ничиј не му е гајле за тоа.

Минувачите само ќе се поместат ќе заобиколат и ќе поминат а од надлежните иако постојано има гости по кафулињата никој ниту да информира ниту да се нафати да ја отстрани.

Кој е сопственикот на вреќата никој со сигурност не може да каже, но сепак оној што си ја завршил работата не требало овде да ја остави за да и друг „бере“ грижата, туку да ја однел на соосдветното место од каде лесно може да биде отстранета.

Вака како што тргнала работата можеби вреќата ќе си ги дочека и мајските празници.

Тоае е сепак реалноста на нашето секојдневие.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ