ИЗГРАДЕН Е МОСТ НА БЕЛА РЕКА ВО БЛИЗИНА НА СЕЛОТО НЕБОЈАНИ

септември 12, 2023
0 минути

Заврши изградбата на мостот на Бела Река, на два километра до селото Небојани.

Мостот е долг 11 м, широк 2,5 м, со челична конструкција, наменет за пешаци и лесни возила. Новиот градежен објект претставува значајно олеснување на сообраќајната комуникација за жителите коишто гравитираат во овој осоговски предел.

Металната конструкција и оградата се донација од печатницата „Европа 92“, а бетонскиот дел е реализиран со средства од Општина Кочани.

Изведувачи на работите се фирмите „Калина“ и „Тонко“.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ