Ознака: села

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

Во тек се градежни активности за бетонирање улици во селото Тркање. Изведувачот на работите, градежната фирма „Коле транс“ заврши со бетонирањето на пристапна улица „Никола Зафиров“, чија должина е 125 м., а за бетонирање се подготвува уште еден уличен крак во должина од 80 м. Согласно Урбанистичкиот план вон населено место со намена за површински…

ИЗВРШЕНА Е РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА УЛИЦА ВО СЕЛО БЕЛИ

ИЗВРШЕНА Е РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА УЛИЦА ВО СЕЛО БЕЛИ

Завршија активностите за рехабилитација со асфалтирање на улица во село Бели во должина од 400 метри. Во склоп на градежните активности извршена е надградба на асфалт од 5 cm. Вредноста на инвестицијата изнесува 1.034.000 денари. Изведувач на градежните активности е фирмата „Стоименов“.   КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

СЕ БЕТОНИРААТ ДВЕ УЛИЦИ ВО СЕЛО ПРИБАЧЕВО

СЕ БЕТОНИРААТ ДВЕ УЛИЦИ ВО СЕЛО ПРИБАЧЕВО

Привршуваат градежните активности за бетонирање краци на две улици во селото Прибачево. Изведувачот на работите, градежната фирма „Коле транс“ бетонира пристапна улица на излезот кон Грдовци, се бетонира и крак од улицата „Гоце Делчев“, на североисточниот, влезен дел во Прибачево. Вкупната должина на бетонираните улици е 240 м, а тие се со ширина од 3,5…

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „ДАНИЕЛ СТЕФАНОВ“ ВО ДОЛНИ ПОДЛОГ

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА „ДАНИЕЛ СТЕФАНОВ“ ВО ДОЛНИ ПОДЛОГ

Во тек е асфалтирањето на улицата „Даниел Стефанов“ во селото Долни Подлог. Вкупната должина на улицата е 370 м, а ширината е од 3 до 4 метри. На делови од улицата се поставени два цевковода за канализирање на површинската вода. Изведувач на работите е градежната фирма „Коле транс“, а за изградбата на оваа улица се…

АСФАЛТИРАНА ПРИСТАПНА УЛИЦА ВО СЕЛО ГРДОВЦИ

АСФАЛТИРАНА ПРИСТАПНА УЛИЦА ВО СЕЛО ГРДОВЦИ

Заврши асфалтирањето на пристапната улица „1“ во селото Грдовци. Улицата е долга 67 м, широка 5,5 м, поврзана со сообраќајната инфраструктура  со улицата „Маршал Тито“. Асфалтирањето на улицата овозможува подобра сообраќајна врска и поголема безбедност на сообраќајот. Работите ги изведе „Стоименов“, а средствата се од Буџетот на Општина Кочани за 2023 година. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ …

ИЗГРАДЕН Е МОСТ НА БЕЛА РЕКА ВО БЛИЗИНА НА СЕЛОТО НЕБОЈАНИ

ИЗГРАДЕН Е МОСТ НА БЕЛА РЕКА ВО БЛИЗИНА НА СЕЛОТО НЕБОЈАНИ

Заврши изградбата на мостот на Бела Река, на два километра до селото Небојани. Мостот е долг 11 м, широк 2,5 м, со челична конструкција, наменет за пешаци и лесни возила. Новиот градежен објект претставува значајно олеснување на сообраќајната комуникација за жителите коишто гравитираат во овој осоговски предел. Металната конструкција и оградата се донација од печатницата…

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА „ДАНИЕЛ СТЕФАНОВ“ ВО ДОЛНИ ПОДЛОГ

ЗАПОЧНУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА „ДАНИЕЛ СТЕФАНОВ“ ВО ДОЛНИ ПОДЛОГ

Започнаa градежните активности на улицата „Даниел Стефанов“ во Долни Подлог. Улицата е со должина од 366 метри и ширина од 3.5 до 4 метри. Вкупната сума за изградба и асфалтирање на оваа улица изнесува 2.100.000 денари со ДДВ. Изведувач на работите е фирмата „Коле Транс“. Општина Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА МЕСНА ЗАЕДНИЦА МОЈАНЦИ СО ПОДДРШКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА МЕСНА ЗАЕДНИЦА МОЈАНЦИ СО ПОДДРШКА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Месната заедница на село Мојанци, со поддршка на Општина Кочани, деновиве активно работеше на реконструкции неколку локации во с. Мојанци и расчистување и уредување на околината на селото. Меѓу останатите активности, започнати се реконструкции на детскиот парк и поставување стативи на отвореното спортско игралиште. Во периодот којшто следува се предвидува уредување на зелена тротоарска површина…

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

Завршена е реконструкцијата на канализационата мрежа во село Тркање. Улицата „Гоце Делчев“ на којашто се изведуваа градежните работи и прекопи е асфалтирана и вратена во првобитната состојба. Со реконструкцијата на канализационата мрежа се реши долгогодишен проблем со канализацијата во село Тркање. Инвеститор е Швајцарската агенција за економска соработка – СЕКО, а изведувач е фирмата ИЗГРЕВ…

КОЛЕКТОРСКО ПОВРЗУВАЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ОД С. ТРКАЊЕ СО ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА

КОЛЕКТОРСКО ПОВРЗУВАЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ОД С. ТРКАЊЕ СО ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА

Деновиве се врши поголем зафат на градежна работна активност, изградба на колекторско поврзување на канализационата мрежа од с. Тркање до Пречистителната станица со бушење под железничката пруга и пристапниот пат. Станува збор за канализациона мрежа во село Тркање, проект со кој се реши долгогодишен проблем со канализацијата во с. Тркање. Должината на колекторот е околу…

 • 1
 • 2