Локална

ОПШТИНА КОЧАНИ – ЛИДЕР ВО ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ОПШТИНА КОЧАНИ – ЛИДЕР ВО ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Општина Кочани е лидер во активната транспарентност меѓу општините од Источниот плански регион. Според мерењата извршени од Здружението „ИНИ“, во рамките на проектот „Со професионална администрација до ефикасни и квалитетни услуги на локално ниво“, Кочани е со високи 93 проценти исполнетост на обврските. Исто така, на највисоката позиција во транспарентност кај комуналните претпријатија е кочански „Водовод“, со…

ОПШТИНА КОЧАНИ СУБВЕНЦИОНИРА ИНВЕРТЕР-КЛИМИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ И ВЕЛОСИПЕДИ

ОПШТИНА КОЧАНИ СУБВЕНЦИОНИРА ИНВЕРТЕР-КЛИМИ, ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ И ВЕЛОСИПЕДИ

Од 14 март до 14 април граѓаните на Кочани можат да конкурираат за субвенции на инвертер-клими, печки на пелети и за велосипеди. Со цел да ги стимулира домаќинствата за примена на начин на греење што ќе влијае на намалување на загадувањето на воздухот, на граѓаните кои ќе купат печка на пелети или инвертер-клима во периодот…

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК

РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ И ОПШТИНА ПЕРНИК

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов оствари средба со градоначалникот на Општина Перник, Станислав Владимиров. Средбата беше одржана во општинската зграда на Општина Перник, Република Бугарија. На одржаната средба двете страни разговараа за досегашните спроведени проекти, дел од нив од особено капитално значење, како што се водоводни, инфраструктурни и културни проекти. Во текот на разговорот…

КОМИСИЈАТА ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ НА МАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ СО НИЗА ИДЕИ ЗА РОДОВАТА ЕДНАКВОСТ

КОМИСИЈАТА ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ НА МАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ СО НИЗА ИДЕИ ЗА РОДОВАТА ЕДНАКВОСТ

Во пресрет на 8 Март – Меѓународниот ден на жената, на седницата што ја одржа Комисијата за еднакви можности на жените и мажите, беше направен пресек на досегашните и претстојните активности на планот на родовата еднаквост во Општина Кочани. Досегашните мерки за родова сензибилизација и вклучување на родовите перспективи во општинските програми и планови продолжуваат со…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ДАДЕ ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов вечерва во салата на Мултикултурниот Центар во Кочани даде отчет за сработеното во првите 100 дена по доаѓањето на функцијата прв човек на градот. Во отчетот Папазов како прв позначаен проект го спомна почетокот на замена на главниот постоечки цевковод, продолжување со градежните работи на улицата „Стево Теодосиевски“, изградбата…

НА ЈАВНАТА ТРИБИНА ДАДЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВАТА ЛОКАЦИЈА НА ДОМОТ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

НА ЈАВНАТА ТРИБИНА ДАДЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВАТА ЛОКАЦИЈА НА ДОМОТ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

Вчера, во Мултикултурниот центар на јавната трибина наменета за изградба на дом за престој на незгрижени лица, намена А3 – групно домување за Старата касарна или лица од социјален ризик од општината, жителите на урбанистичиот дел Градска четврт 5 во Кочани дадоа позитивно мислење во врска со предложената нова локација. На јавната трибина присутни беа…

ВО ЧЕТВРТОК ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

ВО ЧЕТВРТОК ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА

Се известуваат сите граѓани на Општина Кочани дека в четврток, 24.02.2022 година во Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 16:30 часот, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ќе даде отчет пред граѓаните за работата во првите 100 дена од мандатот. Општина  Кочани

ЈАВНА ТРИБИНА ЗА ИЗГРАДБА НА ДОМ ЗА ПРЕСТОЈ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

ЈАВНА ТРИБИНА ЗА ИЗГРАДБА НА ДОМ ЗА ПРЕСТОЈ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

Во вторник, на 22 февруари 2022 година, со почеток во 17 часот, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, Општина Кочани организира јавна трибина за граѓаните од Градска четврт 5. Предмет на трибината е проектот за изградба на дом за престој на незгрижени лица, намена А3 – групно домување. На трибината, стручните служби на Општина Кочани…

РАБОТНА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ И ИЗВРШНИОТ ДИРЕКТОР НА КОМПАНИЈАТА „МЕРИСТЕМ ТОБИ“

РАБОТНА СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ И ИЗВРШНИОТ ДИРЕКТОР НА КОМПАНИЈАТА „МЕРИСТЕМ ТОБИ“

Денеска во кабинетот на градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов беше одржана работна средба со Гунтер Капраун, генерален директор и Кабир Бариов, извршен директор на компанијата „Меристем Тоби“ во Кочани. Одржаната средба беше со цел размена на искуства и разговор за идна можна соработка, како и информирање и промовирање на бизнис плановите на компанијата, со…

ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗЕМЈИШТАТА И ОБЈЕКТИТЕ ШТО НЕ ГИ КОРИСТАТ ИЛИ НЕ ГИ ИЗДАВААТ ПОД ЗАКУП

ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗЕМЈИШТАТА И ОБЈЕКТИТЕ ШТО НЕ ГИ КОРИСТАТ ИЛИ НЕ ГИ ИЗДАВААТ ПОД ЗАКУП

Известување: Согласно законските измени – граѓаните треба да ги пријават земјиштата и објектите што не ги користат или не ги издаваат под закуп Одделението за даноци, такси и надоместоци во Општина Кочани ги известува физичките и правните лица дека согласно законските измени, се должни да ја пријават сопственоста на земјишта и објекти кои не ги…