Локална

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ДАДЕ ОТЧЕТ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ДАДЕ ОТЧЕТ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ

Вчера, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во Мултикултурниот центар даде отчет пред граѓаните за сработеното и активностите по повод една година од мандатот. За реализираните проекти во текот на изминатата година заедно со градоначалникот говореа и секретарот на Општина Кочани, раководителот на Секторот на уредување и располагање со градежно земјиште и раководителот на Одделението…

НА 28 НОЕМВРИ, ОТЧЕТ – ЕДНА ГОДИНА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

НА 28 НОЕМВРИ, ОТЧЕТ – ЕДНА ГОДИНА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

Се известуваат сите граѓани на Општина Кочани дека в понеделник, 28.11.2022 година во Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 17:00 часот, ќе се одржи настан Отчет на Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов по повод една година од мандатот на Градоначалникот. Се покануваат сите заинтересирани граѓани да присуствуваат на настанот. Општина  Кочани

ОПШТИНА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРА „НОВОГОДИШЕН БАЗАР“

ОПШТИНА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРА „НОВОГОДИШЕН БАЗАР“

Во време на одржувањето на Новогодишните и Божиќните празници Општина Кочани организира „Новогодишен базар“. Локација ќе биде платото на „Паркот на Револуцијата“ а периодот во кој ќе треба да се организира е 23.12.2022 година до 08.01.2023 година. По тој повод објавен е Оглас за негово организирање преку Јавно надавање. О Г Л А С за…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОСТВАРЕНА ЗАШТЕДА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОСТВАРЕНА ЗАШТЕДА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Општина Кочани заедно со буџетските корисници (училишта, градинки и библиотека) за месец октомври 2022 година во однос на месец октомври 2021 година има остварена вкупна заштеда од 41%. Имајќи предвид дека во Oпштина Кочани во периодот од 2015-2017 година беше направена замена на постоечките живини со нови ЛЕД светилки, веќе беше постигната континуирана заштеда од…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ИНТЕРНАЦИОНАЛЕЦОТ ЈОВАН МАНЕВ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ИНТЕРНАЦИОНАЛЕЦОТ ЈОВАН МАНЕВ

Денеска во општинската сала беше остварена средба помеѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и младиот успешен фудбалер, Јован Манев од Кочани. Јован Манев кој е познат не само во Кочани и државата, туку и надвор од границите на земјата, почетоците во фудбалот ги започнува во ФК Кочани. Многубројни се неговите успеси и како дел…

ЛМС – КОЧАНИ СПРОВЕДЕ РАБОТИЛНИЦА ЗА КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

ЛМС – КОЧАНИ СПРОВЕДЕ РАБОТИЛНИЦА ЗА КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Локалниот младински Совет на Општина Кочани во соработка со Здужението на граѓани „Маладите можат“ денеска реализираа тричасовна работилница за кариерно советување за учениците – матуранти од СОУ „Љупчо Сантов“ и СОУ „Гошо Викентиев“.   На работилницата матурантите преку практични примери и вежби добија насоки за правилен избор на својата професија и кариерно унапредување. Работилницата ја…

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ОТВАРАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈА ВО КОЧАНИ ВО РАМКИТЕ МА ПРОЕКТОТ „ЦЕНТАР ЗА ДИЈАСПОРА“

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ОТВАРАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈА ВО КОЧАНИ ВО РАМКИТЕ МА ПРОЕКТОТ „ЦЕНТАР ЗА ДИЈАСПОРА“

Денеска во општинската сала, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и министерот во Владата задолжен за дијаспора, Џемаил Чупи го потпишаа договорот за отварање канцеларија во рамки на проектот Центар за дијаспора. Оваа канцеларија ќе работи со цел обезбедување помош, поддршка и полесно добивање на информациите на нашите согрѓани кои живеат надвор од државата, забрзување…

ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ ВО НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ ВО НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Поради истекот на мандатот на членови на органите на облиците на месната самоуправа, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов донесе одлука за распишување избори за нови органи на месната самоуправа. Согласно Статутот на Општина Кочани, ќе се избираат нови членови на органите на облиците на месна самоуправа за населените места: Полаки, Ново Село, Горно Гратче,…

ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА ОБУКА НА ЖЕНИ ЗА БРЕНДИРАЊЕ, ПАКУВАЊЕ И ПРОДАЖБА НА ЗЕ,ЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА ОБУКА НА ЖЕНИ ЗА БРЕНДИРАЊЕ, ПАКУВАЊЕ И ПРОДАЖБА НА ЗЕ,ЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ

Продолжен е рокот за пријавување на конкурсот за обука на жени за брендирање, пакување и продажба на земјоделски производи. До 6 ноември заинтересираните жени коишто се невработени или вработени во земјоделскиот сектор, кои имаат идеја за започнување земјоделски бизнис, имаат сопствен бизнис во земјоделскиот сектор или се косопственички на таков бизнис, можат да ја искористат…

ЌЕ СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ПРЕД НЕКОГАШНИОТ ВОЕН ОТСЕК

ЌЕ СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ПРЕД НЕКОГАШНИОТ ВОЕН ОТСЕК

На почетокот на следниот месец треба да започне уредувањето на просторот пред зградата на некогашниот Воен отсек и УЈП. Подигнатиот тротоар од корените на старите дрва, и нерамнините пред зградата создава проблеми на минувачите особено во вечерните часови. Во разговор со надлежните во општината дознаваме дека стариот и оштетен слој на тротоарот пред зградата ќе…