Локална

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ

По повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов упати честитка до сите граѓани, во која се вели: Почитувани граѓани, Славејќи ја 130-годишнината од формирањето на македонската револуционерна организација им оддаваме почит на сите кои се бореа и ја поддржаа македонската револуционерна борба, се поклонуваме пред сите борци…

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

Синоќа, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, се одржа јавна расправа за прибирање предлози од граѓаните за креирање на Буџетот на Општина Кочани за 2024 година. На консултативната средба, граѓани, претставници на урбаните и месните заедници, членови на Советот на Општина Кочани, претставници на бизнис-секторот говореа за потреби за реализација на инфраструктурни проекти: водоводна,…

ВЕЧЕРВА – ЈАВНА РАСПРАВА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2024 ГОДИНА

ВЕЧЕРВА – ЈАВНА РАСПРАВА ЗА КРЕИРАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2024 ГОДИНА

Вечерва, во 18 ч., во салата на Мултикултурниот центар, Општина Кочани ќе реализира јавна расправа за прибирање предлози од граѓаните за креирање на Буџетот за 2024 година. На консултативната средба, граѓаните ќе имаат можност да предложат проекти од развојните програми: за градежно земјиште, за водоводна, атмосферска и фекална канализација, општински патишта и улици, за јавно…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ

Почитувани сограѓани, Од мое лично име и од името на Општина Кочани, Ви го честитам 11 Октомври, Денот на востанието на македонскиот народ. 11 Октомври е продолжување на слободарските традиции на македонскиот народ проникнати во Карпошовото, Разловечкото, Кресненското и во Илинденското востание. Празнувајќи го овој ден, им оддаваме почит на сите учесници во вооруженото и…

ОБУКА НА ОПШТИНСКИОТ ТИМ ЗА ПОПИШУВАЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

ОБУКА НА ОПШТИНСКИОТ ТИМ ЗА ПОПИШУВАЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ

Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите денеска одржа обука за граѓани на Кочани што се пријавиле да учествуваат во ажурирањето на базата на данокот на имот во општина Кочани. Според  Ирина Поцкова, консултантка на Проектот на УСАИД, целта на обуката е учесниците да се запознаат со Законот за данок на…

ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА СТАНИЦАТА ЗА ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА СТАНИЦАТА ЗА ТРЕТМАН НА ОТПАДНИ ВОДИ ВО МОЈАНЦИ

По повод одбележувањето на роденденот и 75-годишнината од основањето на Градежниот факултет во Скопје, актуелни и пензионирани професори, асистенти и студенти, заедно со деканот на Градежниот факултет, проф. д-р Горан Марковски, денеска ја посетија Станицата за третман на отпадни води во Мојанци. Пречистителната станица во Мојанци претставува  еден од поновите капитални проекти во кои Градежниот…

ГРАЃАНСКИ ДИЈАЛОЗИ ЗА ОДНОСИТЕ МЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ ВО КОЧАНИ

ГРАЃАНСКИ ДИЈАЛОЗИ ЗА ОДНОСИТЕ МЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ ВО КОЧАНИ

Како дел од проектот „Заедно за подобра иднина“, Цивил – Центар за слобода,  во соработка со Општина Кочани организираше јавен настан „Граѓански дијалози за односите меѓу заедниците: предизвици и решенија“. Во присуство на претставнички и претставници на здруженија, локални институции, на бизнис-секторот, политички партии и подмладоци и заинтересирани граѓанки и граѓани, се дебатираше за  актуелните…

ПОЗНАТА ФИРМАТА КОЈА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

ПОЗНАТА ФИРМАТА КОЈА ЌЕ ГИ ЗАЛОВУВА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Друштво за услуги Ветеринарна станица Дооел Виница како најповолен понудувач со најниска понудена цена е избран во иднина да ги извршува шинтерските услуги на територијата на Општина Кочани. На тендерот за најповолен понудувач за извршување на шинтерските услуги на територијата на општина Кочани кој беше распишан од страна на КЈП „Кочани“ понуда имаа доставено две…

ДЕБАТА ВО МКЦ – „ГРАЃАНСКИ ДИЈАЛОЗИ ЗА ОДНОСИТЕ МЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ: ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА“

ДЕБАТА ВО МКЦ – „ГРАЃАНСКИ ДИЈАЛОЗИ ЗА ОДНОСИТЕ МЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ: ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА“

В четврток, 5 октомври, со почеток во 11:30 ч., во салата на катот во Мултикултурниот центар во Кочани, ЦИВИЛ – Центар за слобода, со поддршка од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, организира јавен настан „Граѓански дијалози за односите меѓу заедниците: предизвици и решенија“. Општина Кочани ги поканува заинтересираните да се вклучат во дебатата, по…

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2024 ГОДИНА

На 16 октомври 2023 година (понеделник), во салата на Мултикултурниот центар, со почеток од 18 ч., Општина Кочани ќе реализира јавна расправа за прибирање предлози од граѓаните за  креирање на Буџетот за 2024 година. На консултативната средба, граѓаните ќе имаат можност да предложат проекти од развојните програми: за градежно земјиште, за водоводна, атмосферска и фекална…