Локална

МИРНА НОВОГОДИШНА НОЌ ВО КОЧАНИ

МИРНА НОВОГОДИШНА НОЌ ВО КОЧАНИ

Новата 2023 година кочанчани ја дочекаа во Градскиот парк со организиран новогодишен дочек, добра забава и музика со музички групи и новогодишен огномет. На првиот ден од 2023 година, дежурните екипи од Територијалната противпожарна единица и Полициската станица во Кочани информираа дека на преминот од 2022 во 2023 година, Кочани имаше мирна новогодишна ноќ и…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

Почитувани сограѓани, Во пресрет на Новогодишните и Божиќните празници, во мое име и во име на општинската администрација на Општина Кочани, од сѐ срце Ви ги честитам претстојните празници со желби за добро здравје, просперитет, среќа и меѓусебна сплотеност. Од годината која изминува зад нас да ги понесеме позитивните мигови, успеси и искуства. Да ги…

ВРАЧЕНИ ДОГОВОРИТЕ НА 30 СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ЈА КОРУСТАТ ОПШТИНСКАТА СТИПЕНДИЈА ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИБНА

ВРАЧЕНИ ДОГОВОРИТЕ НА 30 СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ЈА КОРУСТАТ ОПШТИНСКАТА СТИПЕНДИЈА ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИБНА

Во старат сала на Советот на Општина Кочани денес Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов им ги врачи договорите на 30 студенти кои ќе ја користат општинската стипендија за учебната 2022/2023 година. Според Комисијата за доделување на студентските стипендии, на конкурсот пристигнале 35 пријави, од нив 17 студенти добиле стипендија за постигнат висок успех во…

ГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ПРЕД СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

На 23. седница на Советот на Општина Кочани, градоначалникот Љупчо Папазов имаше годишно обраќање во кое говореше за амбиентот за работа во 2022 година, за условите и поддршката од граѓаните и од членовите на Советот. „Ви благодарам за донесувањето на Буџетот за 2023 година и ве повикувам во претстојната година сите заеднички да се посветиме…

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

ТРИЕСЕТ СТУДЕНТИ ЌЕ КОРИСТАТ СТИПЕНДИИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ

Вкупно 30 студенти кои ги исполнуваат условите за добивање општинска стипендија пропишани во Правилникот за стипендирање, ќе бидат стипендисти на Општина Кочани за студиската 2022/23 г. Според Комисијата за доделување на студентските стипендии, на Конкурсот пристигнале 35 пријави. Од нив 17 студенти добиле стипендија за постигнат висок успех во студирањето, осуммина се од социјално загрозени…

ПРОЕКТОТ „ПАМЕТНО МЕРЕЊЕ И УПРАВУВАЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА ВО СИСТЕМОТ НА ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ“ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ИЗБРАН ЗА ПОБЕДНИЧКИ ПРОЕКТ

ПРОЕКТОТ „ПАМЕТНО МЕРЕЊЕ И УПРАВУВАЊЕ НА ЕНЕРГИЈАТА ВО СИСТЕМОТ НА ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ“ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ИЗБРАН ЗА ПОБЕДНИЧКИ ПРОЕКТ

По објавениот повик насловен како „Спроведување на мали проекти во областа на енергетиката, климатската заштита и транспортот за општини и градови од РС Македонија“,  приложениот предлог проект од страна на Општина Кочани „Паметно мерење и управување на енергијата во системот за јавно осветлување“ е избран како еден од победничките проекти кој ќе добие финансиска и…

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ГРАЃАНИТЕ – ГОЛЕМ БРОЈ ПРЕДЛОЗИ ЗА ОФОРМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2О23 ГОДИНА

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ СО ГРАЃАНИТЕ – ГОЛЕМ БРОЈ ПРЕДЛОЗИ ЗА ОФОРМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА 2О23 ГОДИНА

Во текот на изминатиот викенд 10 и 11 декември, во салата за состаноци на Општина Кочани беа спроведени Отворени денови за средби со граѓаните, на кои присутните имаа можност да предложат идеи и проекти за оформување на Буџетот за 2023 година. Во Отворени денови се приклучија голем број граѓани и беа забележани голем број на…

РЕАЛИЗИРАНА НОВА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

РЕАЛИЗИРАНА НОВА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Поради зголемен број на кучиња скитници, денеска на повеќе локации во градот повторно се спроведе акција за нивно заловување од страна на стручни екипи од Ветеринарната клиника ИНО-ВЕТ од Куманово, врз основа на претходно склучен договор за услуги со КЈП „Водовод“ – Кочани. По заловувањето на кучињата ќе се врши вакцинација со сите вакцини кои…

НА 10 И 11 ДЕКЕМВРИ СЛЕДНИ СРЕДБИ НА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ОД ГРАЃАНИТЕ

НА 10 И 11 ДЕКЕМВРИ СЛЕДНИ СРЕДБИ НА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕДЛОЗИ И ИДЕИ ОД ГРАЃАНИТЕ

Во текот на изминатиот викенд 3 и 4 декември, во просториите на Општина Кочани беа спроведени Отворени денови за средби со граѓаните, на кои присутните имаа можност да предложат идеи и проекти за оформувањето на Буџетот за 2023 година. Воедно се известуваат граѓаните дека Отворени денови за средби со граѓаните за прибирање предлози за следната…

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ

РЕАЛИЗИРАНА АКЦИЈА ЗА ЗАЛОВУВАЊЕ КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Денеска, на подрачјето на општина Кочани се спроведе акција за заловување кучиња скитници – на повеќе локации каде тие беа затекнати, како и на локации по претходни барања од жители на општината. Заловувањето го спроведоа стручни екипи од Ветеринарната клиника ИНО-ВЕТ од Куманово, врз основа на претходно склучен договор за услуги со КЈП „Водовод“ –…