Локална

ЈАВЕН ПОВИК – ПРЕДЛОЗИ ЗА НАГРАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ЈАВЕН ПОВИК – ПРЕДЛОЗИ ЗА НАГРАДИ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Се известуваат граѓаните дека Општина Кочани доделува Награда на Општина Кочани за значајни остварувања на општината. Оваа награда се доделува на поединци, група творци, екипи установи, трговски друштва и здруженија на граѓани. Општина Кочани доделува и Награда на Општина Кочани за животно дело, којашто се доделува во случаи на исклучителни резултати и постигнувања во областа…

ЈАВНА ОБЈАВА ЗА ПОПОЛНУВАЊЕ НА ПРИЈАВИ НА ШТЕТА ОД ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА (ПОПЛАВА)

ЈАВНА ОБЈАВА ЗА ПОПОЛНУВАЊЕ НА ПРИЈАВИ НА ШТЕТА ОД ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА (ПОПЛАВА)

СЕ ПОВИКУВААТ граѓаните на Општина Кочани  кои имаат материјална штета предизвиката од невремето кое го зафати Општина Кочани на ден 24.07.2022 година да поднесат пријава за проценка на штета во Општина Кочани – Комисија за проценка на штети од елементарни непогоди (поплава), најдоцна до 01.08.2022 година. Образецот на пријавата за штета можат да го подигнат…

ОТУЃЕНИ ЧЕТИРИ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ ЗА ИНДИВИДУАЛНО ДОМУВАЊЕ ВО КОЧАНИ

ОТУЃЕНИ ЧЕТИРИ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ ЗА ИНДИВИДУАЛНО ДОМУВАЊЕ ВО КОЧАНИ

На електронското јавно наддавање од 36. објава на Општина Кочани за отуѓување градежно земјиште, сопственост на Република Северна Македонија, се отуѓени четири од понудените 10 градежни парцели со намена за изградба на објекти за индивидуално домување во Кочани. Градежните парцели се со површина од 294 до 549 квадратни метри, а се отуѓени по цена од…

МОЖНОСТ ЗА ПЛАСИРАЊЕ КОЧАНСКИ ОРИЗ НА ПАЗАРИТЕ ВО НОВИ САД

МОЖНОСТ ЗА ПЛАСИРАЊЕ КОЧАНСКИ ОРИЗ НА ПАЗАРИТЕ ВО НОВИ САД

Во текот на вчерашниот ден заинтересирани фирми за кочанскиот ориз од Војводина остварија средба во Општина Кочани со локалните производители и преработувачи на ориз и со градоначалникот Љупчо Папазов, со цел пробивање на кочанскиот ориз на тамошните пазари и капацитети со кои тие располагаат. На работниот состанок преку прикажана презентација присутните најпрвин се запознаа со…

РАБОТЕН СОСТАНОК НА ЦЕНТАРОТ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ И ИНФОРМИРАЊЕ ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЕКО-СВЕСТ

РАБОТЕН СОСТАНОК НА ЦЕНТАРОТ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ И ИНФОРМИРАЊЕ ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЕКО-СВЕСТ

Деновиве, градоначалникот Љупчо Папазов оствари работна средба во Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко-Свест, со цел разменување мислења и идеи во врска за нови можности за индивидуално и централно греење во Општина Кочани. Меѓународната мрежа СЕЕ Bankwatch Network заедно со Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко-Свест како нејзина членка…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КУРБАН БАЈРАМ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КУРБАН БАЈРАМ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

По повод празникот Курбан Бајрам, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, испрати честитка до верниците од муслиманска вероисповед, во која се вели: -Во пресрет на верскиот празник Курбан Бајрам, од мое лично име и од името на општинската администрација упатувам искрени честитки до сите верници од исламската вероисповед. Овој празник не потсетува дека со помагањето…

ТЕРЕНСКА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРКАТА НА ШВАЈЦАРИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН

ТЕРЕНСКА ПОСЕТА НА АМБАСАДОРКАТА НА ШВАЈЦАРИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН

Денеска во посета на Општина Кочани беше амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Н.Е. Вероник Улман. Во текот на денот, заедно со градоначалникот на Општина Кочани беа посетени Осоговските Планини, Инфо Центар – Пониква, проследено со кратка прошетка и запознавање со туристичките потенцијали кои ги поседува Пониква како заштитено подрачје. Беше остварена и посета…

НАЗНАЧЕН НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

НАЗНАЧЕН НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ

Денеска во просториите на КЈП „Водовод“ и во присуство на градоначалникот Љупчо Папазов беше извршено примопредавање на раководната позиција директор на КЈП „Водовод“. За новоназначен в.д. директор од денеска е Антонио Паунов, којшто доаѓа на местото на досегашниот в.д. директор Иван Иванов. На денешната средба и разговор, поранешниот директор на новоназначениот ги претстави проблемите со…

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2022/2023

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2022/2023

Денеска во просториите на венчалната сала беше остварена средба со којашто од една страна беше означен завршетокот на претходната програма Општинско корисна работа 2021/22 година во која беа вклучени 24 лица, како и отпочнување на новата програма 2022/23 година, исто така со 24 вклучени лица. Програмата финансиски ја поддржаа УНДП и Швајцарска агенција за развој…

ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА  ОПШТИНИТЕ ЗА СОБИРАЊЕ НА ПРИХОДИ ОД СОПСТВЕНИ  ИЗВОРИ

ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ЗА СОБИРАЊЕ НА ПРИХОДИ ОД СОПСТВЕНИ ИЗВОРИ

Во текот на минатата недела на 22 јуни 2022 година, проектот на УСАИД за Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите ги претстави успешните меѓународни и домашни практики за ефективно прибирање на општинските приходи од сопствени извори. Исто така беа презентирани предизвиците и препораките за подобрување на општинските приходи од сопствени извори и потребата од…