Локална

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

„Почитувани граѓани на Општина Кочани, Годината која изминува зад нас беше полна со предизвици, година во која водевме битка со пандемијата. Од 2021 година научивме многу, си бевме поддршка едни на други и затоа да ги запамтиме само добрите моменти. Во пресрет на Новата 2022 година посакувам со многу работа, ентузијазам и труд Општина Кочани…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПАПАЗОВ СО ОБРАЌАЊЕ ПРЕД СОВЕТОТ, БУЏЕТОТ ЗА 2022 ГОДИНА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ РАЗВОЈ НА КОЧАНИ

На петтата, последна седница на Советот на Општина Кочани за оваа календарска година, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов даде осврт за работењето во краткиот период откако ја извршува највисоката локална функција. Поздравувајќи ја конструктувноста во донесувањето на Буџетот на Општина Кочани за 2022, Папазов истакна дека и во наредната година капиталните расходи ќе доминираат…

ОД СЛЕДНАТА ГОДИНА МЕМОРИЈАЛЕН КОШАРКАРСКИ ТУРНИР „САШО ЛАЗАРОВ – ЧАПО“

ОД СЛЕДНАТА ГОДИНА МЕМОРИЈАЛЕН КОШАРКАРСКИ ТУРНИР „САШО ЛАЗАРОВ – ЧАПО“

На предлог на советникот д-р Томе Солевски денешната 5-та седница на Советот на Општина Кочани започна со едноминутно молчење во чест на предвреме починатиот наш сограѓанин, познатото кошаркарско име Сашо Лазаров – Чапо. За време на седницата на предлог истиот советник беше донесен заклучок од следната година да се организира Меморијален кошаркарски турнир за млади…

ПРИСТИГНАТИ 10 ПРИЈАВИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРИСТИГНАТИ 10 ПРИЈАВИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Во просториите на општинската зграда на Општина Кочани беше одржан состанок со претседавачот и верификационата комисија на Локалното собрание на млади на Општина Кочани на којшто по распишаниот јавен повик за членство во Локалниот младински совет на Општина Кочани доставените пријави беа разгледани. Комисијата констатираше дека до крајниот рок за пријавување на членови на Локалниот…

ПОДЕЛЕНИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА СО ПОДДРШКА ОД БУГАРСКАТА АМБАСАДА

ПОДЕЛЕНИ НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА СО ПОДДРШКА ОД БУГАРСКАТА АМБАСАДА

Денес, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов заедно со Н.Е. бугарскиот амбасадор г-дин Ангел Ангелов и неговата сопруга, поделија новогодишни пакетчиња во Кочани на локацијата наречена – споменикот Непознат борец. Новогодишните пакетчиња со поддршка од Бугарската амбасада беа поделени на дечиња од семејства од социјални категории. Општина  Кочани

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАДЕЖНИ И ПРОЕКТАНТСКИ ФИРМИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАДЕЖНИ И ПРОЕКТАНТСКИ ФИРМИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Денес, Општина Кочани организираше средба со претставници на градежни и проектантски фирми и претставници на слични дејности од општината. Целта на средбата беше меѓусебно запознавање и споделување искуства и проблеми со кои се соочуваат во нивното работење. На средбата присуствуваше и градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов и претставници од Секторите за урбанизам и уредување…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов во пресрет на Новогодишните празници оствари средба со претставници на Здружението на пензионери од Кочани. На средбата се разговараше за досегашната соработка на релација Здружение на пензионери со Општина Кочани а беа изнесени и нови идеи за понатамошна соработка. Главен акцент беше ставен и на изградбата на Старечкиот дом….

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ РАБОТИ И АСФАЛТИРАЊЕ НА КРУЖЕН ТЕК

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека во периодот од 23.12.2021 – 30.12.2021 година ќе се изведуваат земјено-градежни работи и асфалтирање на кружниот тек кај „Национал“ – Кочани. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација за времен режим на сообраќајот. Намалена брзина на движење, зголемено внимание…

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕСОТ НА ОО СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Трите капитални проекти кои се во тек на градежни работни активности, а еден во финиширана фаза, се изведуваат во интерес на граѓаните на Општина Кочани. Како инвеститор на потисниот цевковод во с. Грдовци се јавува ТАВ од чии средства се извршува овој значаен проект, додека финансирањето на проектот на реконтруираната улица „Роза Петрова“ е…

УТРЕШНИОТ ПРИЕМЕН ДЕН КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ОДЛОЖУВА

УТРЕШНИОТ ПРИЕМЕН ДЕН КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ОДЛОЖУВА

Поради неoдложни работни активности на Локалната самоуправа и обврските на градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, ги известуваме сите граѓани на Општина Кочани дека утрешниот термин за прием на граѓани се одложува за следниот вторник (28.12.2021 година) од 12:00 до 14:00 часот. Општина  Кочани