Локална

ЈАВНА ОБЈАВА ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ВРШЕЊЕ РАБОТИ – ДОСТАВА НА АКТИ СО ДОГОВОР НА ДЕЛО

ЈАВНА ОБЈАВА ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ВРШЕЊЕ РАБОТИ – ДОСТАВА НА АКТИ СО ДОГОВОР НА ДЕЛО

Општина Кочани, распишува јавна објава за ангажирање на најмногу 20 (дваесет) лица за работа – достава на акти со Договор на дело. Лицата кои ќе бидат ангажирани за достава акти, ќе вршат достава на: Решенија за забрана за користење на средства, Решенија за данок на имот за физички и правни лица, Решенија за комунална такса…

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СЕКО

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СЕКО

Денеска во просториите на Општина Кочани се одржа работен состанок меѓу градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов, Клиф Хамер, регионален советник за инфраструктура и животна средина при Швајцарската амбасада и Станислава Додева, претставник од СЕКО. На работниот состанок се разговараше за сите активности кои досега беа спроведени и извршени, како и за тековните проекти. Станува…

РЕАКЦИЈА НА ОБЈАВАТА НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ ОД ЛИЦЕ ЗА ПОДДРШКА ВО СПОВЕДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ДЕЈНОСТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

РЕАКЦИЈА НА ОБЈАВАТА НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ ОД ЛИЦЕ ЗА ПОДДРШКА ВО СПОВЕДУВАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ДЕЈНОСТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Според извршениот увид на лице место, утврдено е дека именуваниот објект е наменет за живинарска фарма и постои подолго време. Поради непогоди од невреме и лоши временски услови, оштетена е кровната конструкција и затоа од страна на сопственикот се извршени лимарски работи, опшивки. Задолжените служби од Општина Кочани беа благовремено известени за сите планирани активности и…

ХОЛАНДСКИОТ ЗАМЕНИК АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ХОЛАНДСКИОТ ЗАМЕНИК АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Денеска во просториите на Општина Кочани се одржа средба меѓу заменик амбасадорот на Кралството Холандија, Роберт Декер и градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов. Најпрвин беа потенцирани сите досегашни соработки на стопански план кои се присутни на територијата на Општина Кочани. На остварената средба од страна на градоначалникот на Општина Кочани беа презентирани приоритетните проекти…

ПОВИК ЗА „ИЗБОР НА СПОРТИСТ ЗА 2021 ГОДИНА“

ПОВИК ЗА „ИЗБОР НА СПОРТИСТ ЗА 2021 ГОДИНА“

Општина Кочани во соработка со Асоцијацијата на новинари – Кочани и годинава ја организира манифестацијата Избор на спортист за 2021 година. На манифестацијата ќе се изберат: најдобар спортист за 2021 година; најдобар млад надежен спортист; најдобра екипа; најдобар тренер; спортски работник. Право на учество во изборот имаат сите спортисти, екипи и спортски работници од клубови со дејност спорт,…

БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

„Почитувани сограѓани, Ви ги честитам овие православни празници кои во секој дом носат мир и благосостојба. Божиќ е празник на мирот, радоста и љубовта, а Бадник е предвесник на големиот христијански ден и носи благосостојба, сплотувајќи ги најблиските на бадниковата трпеза. Вербата ја прави секоја желба возможна, затоа овие Божиќни празници нека ни ги исполнат…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2022 ГОДИНА

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во саботата го посети првото новороденче во Кочани во 2022 година и неговата мајка Ивана Тасева. Мајката Ивана на свет го донесе своето второ дете, ќерката Софија на Акушерското одделение при Општата болница со проширена дејност – Кочани. „Породувањето помина во најдобар ред и се чувствувам добро. Сакам да…

САНИРАН НАСТАНАТИОТ ПРОБЛЕМ СО РЕШЕТКА НА УЛИЦА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“

САНИРАН НАСТАНАТИОТ ПРОБЛЕМ СО РЕШЕТКА НА УЛИЦА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“

Освен дежурните екипи на Одделението за јавна чистота во КЈП „Водовод“ – Кочани, кои како секое и ова утро се грижат за јавната чистота на градот, овојпат после новогодишната ноќ, во текот на вчерашниот и денешниот прв ден од 2022 година, дежурни екипи на КЈП „Водовод“ интервенираа за настанат проблем со решетка на улицата „Страшо…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ, ЉУПЧО ПАПАЗОВ УТРИНАВА ГИ ПОСЕТИ ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ

Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов на првиот ден од 2022 година ги посети дежурните екипи на Полициската станица – Кочани и Територијалната противпожарна единица – Кочани и се информираше за работата на службите во текот на новогодишната ноќ. Од Полициската станица во Кочани информираат дека новогодишната ноќ поминала без нивни посериозни интервенции и во…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

„Почитувани граѓани на Општина Кочани, Годината која изминува зад нас беше полна со предизвици, година во која водевме битка со пандемијата. Од 2021 година научивме многу, си бевме поддршка едни на други и затоа да ги запамтиме само добрите моменти. Во пресрет на Новата 2022 година посакувам со многу работа, ентузијазам и труд Општина Кочани…