Локална

СЕ ОФОРМУВА ВТОРИОТ МУРАЛ НА УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

СЕ ОФОРМУВА ВТОРИОТ МУРАЛ НА УЛИЦАТА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“

Уметникот Дејвид Стоилковски од Куманово работи на вториот мурал на потпорниот ѕид на ул. „Димитар Влахов“ во Кочани.  Муралот претставува комбинација на традиционални и карактеристични мотиви за Кочани, во кои доминираат фолклорни елементи, стилизација на оризот како специфична култура за Кочанско и препознатливи објекти од општината. Граѓани коишто минуваат покрај работилницата на отворено, го поздравуваат …

КОЧАНИ ОСТАНУВА РЕГИОНАЛЕН ЛИДЕР СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА АКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ОПШТИНИТЕ

КОЧАНИ ОСТАНУВА РЕГИОНАЛЕН ЛИДЕР СПОРЕД ИНДЕКСОТ НА АКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ОПШТИНИТЕ

Со 1,3 процентни поени зголемување на годишно ниво, Општина Кочани трета година по ред останува на врвот на ранг-листата за активна транспарентност во Источниот Регион. Според Индексот на активна транспарентност за 2023 година на Центарот за граѓански комуникации, со 97, 1 %, Општина Кочани  се задржа на шестото место во вкупното рангирање, во групата на…

ВО ТЕК СЕ САНАЦИИ НА ДЕТСКИ И ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА ВО КОЧАНИ

ВО ТЕК СЕ САНАЦИИ НА ДЕТСКИ И ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА ВО КОЧАНИ

Во тек се поправки и санации на повеќенаменските и детските игралишта во Кочани. Во повеќенаменското игралиште во населбата Усова Чешма на ул. „Македонска“ поправени се оштетените заштитни мрежи, влезни врати на игралиштето и спортските реквизити, а направена е и санација на оштетените мрежи на стативите. Во периодот кој следува ќе бидат санирани повеќе детски и…

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2023/2024

ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ СО ЛИЦАТА ВКЛУЧЕНИ ВО ПРОГРАМАТА ОКР 2023/2024

Денес во просториите на општинската сала беше остварена средба со која беше означен почетокот на програмата Општинско корисна работа 2023/24 година. Вклучени се вклупно 15 лица на 13 позиции, односно негуватели на лица со попреченост, негуватели во градинка, посредници во Центар за донација и фасилитатор за јакнење на социјален дијалог, додека за образовен и личен…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КУРБАН БАЈРАМ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КУРБАН БАЈРАМ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ

По повод големиот муслимански празник Курбан бајрам, од мое име и од името на Општина Кочани до сите верници од исламска вероисповед упатувам искрени честитки и желби за добро здравје, радост и благосостојба. Празникот на солидарноста, милосрдието, дарежливоста и човечноста нека биде мотив да живееме во разбирање, почитување и хармонија и во соживот да градиме…

РАСПИШАНА ЈАВНАТА НАБАВКА ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАРТНЕРНОТО УРЕДУВАЊЕ НА „СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА“

РАСПИШАНА ЈАВНАТА НАБАВКА ЗА КОНЗЕРВАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАРТНЕРНОТО УРЕДУВАЊЕ НА „СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА“

Општина Кочани ја објави јавната набавка за конзервација, реставрација и санација на архитектурата и партерното уредување на Споменикот на слободата, како дел од проектот што се реализира со поддршка од Амбасадата на САД во РС Македонија преку грант од амбасадорскиот фонд за заштита на културно наследство. Со распишаната тендерската постапка се бара најповолен економски оператор…

ИНСТАЛИРАН СИСТЕМ ЗА ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ ВО „МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР“

ИНСТАЛИРАН СИСТЕМ ЗА ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ ВО „МУЛТИКУЛТУРНИОТ ЦЕНТАР“

Завршија работите за инсталација на системот за греење, ладење и вентилација во Мултикултурниот центар во Кочани. Со проектот „Опремување на Мултикутурниот центар“ е реализирана набавка, транспорт и монтажа на систем за греење и ладење со современа инвертер-технологија (каналски клими, мултисплит и сплит системи), како  и енергетски ефикасен вентилациски систем во салата, канцелариите и конференциските сали…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 29. РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 29. РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 29. седница на која ги усвои годишните планови за вработување за 2024 година на СОУ „Гошо Викентиев“, ООУ „Малина Попиванова“ и ООУ „Раде Кратовче“, како и предлог-одлуката за давање на користење без надоместок на простории, сопственост на Општина Кочани, на Месната заедница во с. Горни Подлог. Членовите на Советот…

ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО НА ПЕТРОВДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО НА ПЕТРОВДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

Општина Кочани како организатор на Петровденскиот турнир во мал фудбал ги повикува фудбалските екипи, најдоцна до 18 јуни 2023 година, да се пријават за учество на турнирот.  Екипите се должни при пријавувањето да уплатат котизација од 2. 000 денари на сметката на ОФС Кочани – 210041087870107 и да достават име на екипата и список од десет играчи…

ОПШТИНА КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

ОПШТИНА КОЧАНИ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

Општина Кочани ги известува граѓаните дека во вторник, 6 јуни 2023 година, во периодот од 8 до 11 часот ќе се уредува дрворедот на улицата „Димитар Влахов“ на потегот од зградата на Катастарот до влезот во Трговскиот центар. Поради кастрењето на дрвјата потребно е паркираните возила да бидат отстранети од тротоарот. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО …