Политика

ПОЧНА ДА СЕ ШПЕКУЛИРА СО ИМИЊАТА ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ПОЧНА ДА СЕ ШПЕКУЛИРА СО ИМИЊАТА ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Изјавата на новиот Генерален секретар на СДСМ Миле Зечевиќ: „Следува широк, инклузивен процес на избор на нови раководства во општинските организации на СДСМ“ дадена пред два дена како да го подразбуди заспаниот лав и веднаш почнаа шпекулациите на имињата кој ќе биде новиот Претседател на ОО на СДСМ Кочани, ако и новите членови кои ќе…

ВО БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 50% ПОМАЛКУ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО 2022 ГОДИНА ВО СПОРЕДБА СО 2021 ГОДИНА

ВО БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 50% ПОМАЛКУ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО 2022 ГОДИНА ВО СПОРЕДБА СО 2021 ГОДИНА

Почитувани сограѓани, Промените во Општина Кочани дојдоа на голема врата, но за жал проектите никаде ги нема! Во Општинскиот Буџет, нема пари за нови инвестиции! Прашање на време е дали ке има доволно за да се завршат веке започнатите. Тоа што беше пракса за зголемување на капиталните инвестиции во последните 4 години, за само 2…

ОДГОВОР ОД ОО СДСМ КОЧАНИ НА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДГОВОР ОД ОО СДСМ КОЧАНИ НА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Почитуван, Ни објаснувате за проекти кои ние ги создававме од идеја до основен проект, од избор на изведувач до оперативно започнување со работа. Ни објаснувате за проекти за кои макотрпно баравме финансии за да станат реалност како што се денес. Не само овие три проекти, сите останати дваесет и три кои ги наследивте од претходното…

РАКОВОДСТВОТО НА ПДПР ОБВИНУВА ЗА ФИЗИЧКО НАСИЛСТВО И МОБИНГ ВРЗ НИВНИ ЧЛЕНОВИ ВО КОЧАНИ

РАКОВОДСТВОТО НА ПДПР ОБВИНУВА ЗА ФИЗИЧКО НАСИЛСТВО И МОБИНГ ВРЗ НИВНИ ЧЛЕНОВИ ВО КОЧАНИ

Претседателот на Партијата за демократски просперитет на Ромите, Аксел Ахмедовски на прес конференција пред управната зграда на „Водовод“ во Кочани обвини дека имало физички напад и мобинг врз вработени во комуналното претпријатие, кои се членови на партијата. Нападот се случил во текот на работното време додека вработените ја одржувале јавната хигиена, при што имало закани…

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

МИЦКОВСКИ И ПАПАЗОВ ВО ПОСЕТА НА КАПИТАЛНИТЕ ПРОЕКТИ НА СДСМ И НИКОЛЧО ИЛИЈЕВ Почитувани, Претседателот на ДПМНЕ, Мицковски, кој пред два месеца жестоко критикуваше се што работеше тогашната локална власт, вчера (патувајќи по завршницата на брзиот автопат, направен од Централната власт и СДСМ), дојде во Кочани, за да ги поздрави и да го закити сегашниот…

МНОЗИНСТВОТО ВО СОВЕТОТ ГИ ПОДЕЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

МНОЗИНСТВОТО ВО СОВЕТОТ ГИ ПОДЕЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Не помина многу, а веќе на третата седница на Советот на Општина Кочани се покажа дека мнозинството во Советот  по се изгледа е решено до крај и во сé да ја брани агендата што им ја ветиле на дел од населението во Општина Кочани за време на кампањата. Имено по првата точка  од дневниот ред…

8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ НАМЕНЕТИ ЗА КАМПАЊАТА НА ПАПАЗОВ?

8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ НАМЕНЕТИ ЗА КАМПАЊАТА НА ПАПАЗОВ?

Дали со 8-те милиони исплатени за камати за превоз од 2012 до 2017 година се финансираше кампањата на Градоначалникот Љупчо Папазов! На втората седница на Советот на Општина Кочани, советниците фатени во магла и непознавање, изгласаа контроверзна одлука со која овозможија на превозникот Авто Атом да му се исплатат 8 милиони денари по основ камата…

ИВАН ЈОРДАНОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД ИСТОЧНО ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

ИВАН ЈОРДАНОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ОД ИСТОЧНО ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

Во организација на Центарот за развој на Источно Планскиот Регион градот Штип денес беше домаќин на конститутивната средба на градоначалниците од Источно Планскиот Регион. За Претседател на Советот на Градоначалници на Источно Панскиот Регион со времетраење од една година е избран Иван Јорданов, актуелен Градоначалник на Општина Штип. Советот во следните четири години ќе го…

ОО СДСМ – КОЧАНИ: РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОБЈАВЕНО НА 19.11.2021 ГОДИНА

ОО СДСМ – КОЧАНИ: РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОБЈАВЕНО НА 19.11.2021 ГОДИНА

СДСМ секогаш се одлучувала во интерес на ранливите категории низ соодветна постапка и легални механизми со вклученост на сите. За секое прекршување на законот, следуваа преземења на соодветни мерки. Искажаните сомнежи единствено може да ги демантираме преку факти, затоа јавно ги повикуваме надлежните институции да испитаат колку дивоградби се изградени во периодот од 2009-2017, а…

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ

ЗАКОНОТ ВАЖИ ЗА СИТЕ БЕЗ РАЗЛИКА НА ПАРТИСКАТА ПРИПАДНОСТ Почитувани, Опозицијата СДС, откако ја изгуби власта започна со хистерични реакции и небулози, кои допираат далеку од фактичката состојба и реалност. Исто така опозицијата го злоупотребува името на ВМРО – ДПМНЕ како општинска организација, за да креира лажна слика за промените и проектите кои допрва доаѓаат….