Забава

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА – КОЧАНИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани во соработка со Одделението за внатрешни работи ОВР-Кочани денеска ја спроведе втора крводарителска акција за 2023 година наменета за полицијата. На крводарителската акција крв даруваа 19 вработени во кочанската полиција. Акцијата се реализираше во соработка со Институтот за трансфузиона медицина – Скопје. Црвен крст – Кочани и Одделението…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ОД КОЧАНИ ВЕ ПОКАНУВА НА ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ „РОДИТЕЛИ И ДЕЦА“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ОД КОЧАНИ ВЕ ПОКАНУВА НА ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ „РОДИТЕЛИ И ДЕЦА“

Утре (Понеделник) со почеток во 19:00 часот во салата на „Мултикултурниот центар“ во Кочани ООМУ „Ристо Јуруков“ организира заеднички концерт на родители и деца. Ова е прв ваков вид на концерт на кој на бината со заеднички изведби ќе се претстават ученици од музичкото училиште во друштво на родителите. Токму поради причината што ова е…

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ПДГ „АМИЧИ“ ОД КОЧАНИ

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ПДГ „АМИЧИ“ ОД КОЧАНИ

Уште еден прекрасен ден организиран од менаџерскиот тим на Приватната Детска Градинка „Амичи“ од Кочани. Овој пат местото на настанот беше „Аква центарот“ во Кочани каде „Амичи“ ја организираше завршната приредба за оваа година која воедно значеше и испраќање на дечињата од големата група во училишните клупи. Распеани, разиграни и весели беа дечињата од големата…

ПЕШАЧЕЊЕ ДО ВРВОТ „ПАНАЃУР“ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

ПЕШАЧЕЊЕ ДО ВРВОТ „ПАНАЃУР“ НА ОСОГОВСКИТЕ ПЛАНИНИ

Под мотото Пешачењето е здравје, Општина Кочани во соработка со Клубот за планинарски спортови „Москито“ и Извидничкиот одред „Ластовица“, изведе планинарска тура на релацијата Пониква – Панаѓур – Пониква. Учесниците имаа околу два часа активно пешачење на падините на Осогово, на патеката со вкупна должина од 6 км, во одлични временски услови. За помладите учесници,…

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРАЗНИКОТ НА РОЗАТА ВО КАЗАНЛАК

ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРАЗНИКОТ НА РОЗАТА ВО КАЗАНЛАК

Од 2 до 5 јуни Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари беше дел од 120. издание на Празникот на розата во Казанлак, Бугарија. Ансамблот имаше три настапа и учествуваше во дефилето со над 10 илјади учесници. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ

ПОД СЛОГАНОТ  „ЧАО ГРАДИНКЕ“ ДЕЧИЊАТА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ЈА ОДРЖАА ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА

ПОД СЛОГАНОТ „ЧАО ГРАДИНКЕ“ ДЕЧИЊАТА ОД ДГ „ПАВЛИНА ВЕЛЈАНОВА“ ЈА ОДРЖАА ЗАВРШНАТА ПРИРЕДБА

Изминатите два дена салата во „Мултикултурниот Центар“ во Кочани беше центарот на песната, детските насмевки и радости. Дечињата од големите групи од сите клонови на ДГ „Павлина Велјанова“ ја одржаа својата завршна приредба со едно „Чао градинке“. Й рекоа „чао“ на градинката во која беа изминатите години а од есента ќе седнат во училишните клупи….

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

„ROTARY RUN“ ТРКАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАНА НА НАЈВИСОКО НИВО

Во организација на „Ротари Клуб Кочани-Виница“ а со поддршка на  Општина Кочани, УСАИД, Фондацијата за локален развој – Штип како и други спонзори денес низ улиците на Кочани се одржа „Rotary run“ трката на која учествуваа повеќе од 270 натпреварувачи. Се трчаше на 5 и 10 километри во машка и женска конкуренција и како новина…

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

КРОС КАНТРИ ПО ЗРНОВСКИОТ КАЊОН, СИТЕ СЕ ПОБЕДНИЦИ

Под мотото „Младите трчаат“ денес по Зрновскиот кањон се одржа крос кантри трка на која учествуваа младите од општината. Поради специфичноста на кањонот обезбедувањето и беше доверено на ДПСС (Доброволна Планинска Спасителска Служба) од Кочани која беше присутна со 10 спасители. Трката помина во најдобар ред а Медицинскиот тим кој исто така беше задолжен да…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ПО ПОВОД ОДРЖУВАЊЕТО НА ROTARY RUN 2023

Почитувани сограгани, во недела 28.09.2023 година ќе се одржи Rotary Run 2023, урбана трка по улиците во централното градско подрачје. Ротари трката во Кочани ќе се одвива на улиците: Теодосија Паунов, ул. Никола Карев, ул. Маршал Тито и ул. Кеj на револуциjата. Стартот и целта на трката ќе бидат пред градскиот парк односно на крстосницата…

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Со свечена академија, ООУ „Свети Кирил и Методиј“ – Кочани го одбележа патрониот празник. На свеченоста беа доделени награди на учениците Давид Димитров и Владимир Грчев, за постигнати значајни резултати на државни и на меѓународни натпревари по математика и информатички науки. За ученик на генерацијата е прогласен Павел Монев. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА …