Забава

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – ПОКАНА НА ПРЕТСТАВА

Почитувани граѓани на Општина Кочани ве покануваме на представа која ќе се одржи на 26.05.2023год. (петок) во НУЦК ,,Бели Мугри” – Кочани во 16:30 часот која ја организира ООУ ,,Никола Карев” – Кочани подржана од ДАФ под менторство на наставничката Кате Синадинова и нејзините сорботници наставниците Љупка Стојменова Ангелина Катмерова Алексова и Радмила Божиновска со…

НАЈАВА: МАКЕДОНСКО-СРПСКАТА ХИТ КОМЕДИЈА „ОБВИНИТЕЛКА“ И ВО КОЧАНИ

НАЈАВА: МАКЕДОНСКО-СРПСКАТА ХИТ КОМЕДИЈА „ОБВИНИТЕЛКА“ И ВО КОЧАНИ

Национална установа- Центар за култура  “Бели мугри”- Кочани Ве известува дека в сабота- 20.05.2023 година со почеток во 20 часот ќе биде изведена македонско-срската хит комедија  ОБВИНИТЕЛКА. Единствената изведба во Кочани, сите заинтересирани ќе можат да ја проследат само во овој термин. Влез 200 денари Карти на билетара во институцијата Работно време на билетарницата. Работно време…

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес се одржа 21-та Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерите од Источниот регион. Домаќин беше Здружението на пензионери од Кочани, а освен домаќините настапија и пензионерите од Здруженијата на пензионери од Берово, Делчево, Македонска Каменица, Виница и Пехчево.   Ревијата се организира во рамките на…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ГОСТИТЕ НА ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ“

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ГОСТИТЕ НА ФОЛКЛОРНИОТ ФЕСТИВАЛ „ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ“

Претставниците на фолклорни ансамбли од Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина и од Словенија, коишто учествуваат на десеттото издание на Меѓународниот фолклорен фестивал „Ѓурѓовденски обичаи“, имаа прием кај градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов. Во пријатна атмосфера, разменија впечатоци и мислења за самиот фестивал, на кој некои од нив учествуваат по петти пат. Притоа тие…

ОД 4 ДО 7 МАЈ ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

ОД 4 ДО 7 МАЈ ДЕСЕТО ИЗДАНИЕ НА „ТРАДИЦИОНАЛНИ ЃУРЃОВДЕНСКИ ОБИЧАИ, ПЕСНИ И ОРА“

Годинава од 04-07 Мај ќе се одржи 10. издание на меѓународниот фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи, песни и ора“. И годинава на програмата се фолклорните концерти што ќе се одржат во Зрновци и Оризари. Петок (05.05.2023 година) домаќин е Зрновци. Во 15:30 часот е дефилето на учесниците а веќе во 16:00 часот се Традиционалните Ѓурѓовденски…

БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ЗАЕДНИЧКА ДРУЖБА СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА ЗАЕДНИЧКА ДРУЖБА СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Во спортската сала при ООУ „Никола Карев“ – Кочани денес борачите на „Спартак“ имаа дружба со децата со посебни потреби. На своите другарчиња борачите им презентираа борби на душекот а потоа ги одработуваа вежбите кои дечињата со посебни потреби ги учат, кои пак им возвратија со неколку борби. Заедничките вежби беа убава прилика и едните…

„ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ“ ВО ДВОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА.

„ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ“ ВО ДВОРОТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА.

„Детското игралиште“ како дел од заедничкиот прокет на ООУ „Никола Карев“ – Кочани и Ротари клуб „Кочани-Виница“ денес кога училиштето го слави својот патронен празник и официјално беше пуштено во употреба. „Денеска официјално во употреба го пуштивме Детското игралиште во нашето училиште. Ова детско игралиште е дел од заедничкиот проект со Ротари клубот Кочани-Виница во…

ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

Со пригодна културно забавна програма во режија на училишниот хор и оркестар, ритмички точки и драматизација вечерва во спортската сала на училиштето започна чествувањето на патрониот празник и одбележувањето на 118 годишнината од смртта на претседателот на Крушевската Република Никола Карев. По тој повод на свечената академија, Александар Андов в.д. директор на ООУ „Никола Карев“…

АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВА ПОБЕДНИК НА XXII ИЗДАНИЕ „МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ“

АЛЕКСАНДРА СТОЈАНОВА ПОБЕДНИК НА XXII ИЗДАНИЕ „МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ“

Во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани се одржа XXII  општински натпревар „Млади библиотекари“ – Кочани 2023 година. Учествуваа 11 натпреварувачи, односно ученици од сите основни училишта во Општина Кочани кои требаше да одговорат на 20 прашања од тестот кој носеше вкупно 100 поени. По прегледувањето на тестовите комисијата во состав: Мара Анастасова –…

РАЗИГРАНО ПРЕТПЛАДНЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

РАЗИГРАНО ПРЕТПЛАДНЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Како дел од манифестацијата „Сподели радост“ која годинава се организира по повод Велигденските празници денес „Паркот на Револуцијата“ во Кочани беше центарот на забавата. Под мотото „Ротари Велигденски игри“ разиграно, распеано и весело претпладне беше организирано за најмладите, а тие, дечињата, играа пееја се забавуваа во придружба на своите родителите, роднините и пријателите. Додека на…