ЌЕ СЕ НАПРАВИ ЛИ УЛИЦАТА ИЛИ ДА ЧЕКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ?

април 20, 2022
0 минути

Дел од жителите на улицата Мишо Арсов од село Прибачево со јасна порака и прашање до надлежните но и со молба до нас да им ја објавиме испратеното порака..

„Кога конечно ќе ни ја направите улицата или пак ќе чекаме нови избори за да има нови ветувања. Неколку избори досега доваѓаат кандидатите со придружба и не убедуваат дека после завршување на изборите ќе ни ја направат улуцата. Улицата е 100 до 120 метри ама вкастите истите се менуваат и сите исто ни обеќаваат. Луѓе верувајте не дека летно време од прашина не можеме позорите да си ги отвориме а зимно време и кога има дожд од кал не можеме да поминеме. Улуцата ја користат и децата, и возрасните и постарите и дојдете особено кога има кал да видите како се мачиме да стигнеме до дома. Кажете ни отворено и не веќе лажете дали ќе ни ја направете улицата или не. Само тоа ве прашување“

Жители од улицата Мишо Арсов

Село Прибачево Кочанско