КОЧАНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ОРГАНИЗИРААТ ПРЕДНОВОГОДИШНА ЗАБАВА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

декември 27, 2023
1 минути

Територијалната противпожарна единица – Кочани и Доброволното противпожарно друштво – Кочани, в петок, на 29 декември, во 12 ч. во Градскиот парк во Кочани организираат предновогодишен настан за најмладите сограѓани.

Целта на настанот е со забава на најмалите да им се приближи пожарникарството како професија и од рана возраст да се стекнуваат навики за првенција, грижа и заштита на природното и материјалното добро.

Општина Кочани и кочанските пожарникари ги повикуваат децата да дојдат во паркот на заедничка дружба и забава.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ