КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА – СОБРАНИ 32 КРВНИ ЕДИНИЦИ

август 31, 2023
1 минути

Во организација на Црвен крст на Р. С. Македонија – Општинска организација Кочани, а во соработка со Институтот за трансфузиона медицина Скопје, денеска во просториите на Црвениот крст се одржа редовна крводарителска акција наменета за граѓанството.


На акцијата крв даруваа 32 крводарител од кои 10 до 30 годишна возраст.
Акцијата е 13–та по ред што годинава ја спроведува Црвен крст Кочани.


Граѓаните може да даруваат крв секој понеделник и четврток во Службата за трансфузиона медицина – Кочани или секој последен четврток во месецот во просториите на ОО на Црвен крст-Кочани.


Со почит,
Иле Матеничарски
Помлад стручен соработник

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ