МЕДИУМСКИОТ КЛУБ „КИМ КО – ИНФО“ ОД КОЧАНИ НАГРАДЕНИ ЗА РЕПОРТАЖАТА „ЖЕЛБАТА ДА БИДЕМЕ НОВИНАРИ“

јуни 15, 2024
1 минути

Членовите на „Ким Ко Инфо“ од Кочани предводени од Менторот Лилјана Јовановска, во текот на вчерашниот ден (Петок) во Културно информативниот центар – Скопјe ја примија пофалницата и наградата за репортажата „Желбата да бидеме новинари – инспирација за една репортажа „Се забавуваме, патуваме, истражуваме – низ очите на Ким Ко Инфо“, од распишаниот конкурс за најдобра медиумска содржина  на Македонскиот институт за медиуми во рамки на Проектот „Младите размислуваат“ поддржан од УСАИД, МИМ, ИРЕКС, МОН И МОФ.

Наградите ги додели Џери Дајбл, директорката на УСАИД.

Благодарност до м-р Марија Петрова асистент на Архитектонскиот факултет – Скопје, која обезбеди макета на училиштето отпечатена на 3Д печатач која, заедно со друг рекламен материјал на „КиМ Ко – инфо“, беше подарена на директорката на УСАИД и на членовите од МИМ и ИРЕКС

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ