Ознака: Кирил и Методиј

ОДРЖАН „ДИСЕМИНАЦИСКИ НАСТАН“ ЗА ПРОЕКТОТ ОД ОБРАЗОВНАТА ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА СО НАСЛОВ „ЗАШТЕДА ЗА ОТПАД“

ОДРЖАН „ДИСЕМИНАЦИСКИ НАСТАН“ ЗА ПРОЕКТОТ ОД ОБРАЗОВНАТА ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА СО НАСЛОВ „ЗАШТЕДА ЗА ОТПАД“

Почитувани медиуми , Би сакале да ве известиме дека денес 27.10.2023год. во Хотел АМОР во Кочани ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ од Кочани во соработка со проект партнерот Локална акциона група (ЛАГ) Кочани, одржаа „Дисеминациски настан“ за проектот од образовната ЕРАЗМУС+ програма со наслов: „Заштеда за отпад“ , акроним SAVE 4 WASTE, што се спроведуваше во текот…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани медиуми , Би сакале да ве известиме дека денес ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ од Кочани започнува со реализирање на проектот GAME EDU , проект од ЕРАЗМУС+ програмата во кој учествуваат училишта , Општини и Невладини организации од Р.Северна Македонија , Р.Бугарија и Р.Грција. Денес и официјално во Хотел АМОР се потпиша договорот за соработка помеѓу…

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ ТЕРМИНИ ВО СПОРТСКАТА САЛА

Почитувани медиуми , Би сакале да ве информираме вас како медиум , а воедно преку вас и пошироката јавност дека ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани започна со спроведување на постапка за спроведување на ,,Јавен повик за учество на јавно наддавање за распределба на термини за користење на Спортската сала во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани“. На ова јавно наддавање можат…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани првачиња, родители и останати граѓани на Општина Кочани Денес  1ви септември 2023година во ОУ,,Св.Кирил и Методиј“-Кочани се одржа свеченост по повод приемот на новата генерација на првачиња . По тој повод учениците од повисоките одделенија во соработка со нивните одделенски раководители приредија мала приредба со литературно читање и неколку музички точки за да и…

АКТИВНОСТИ ВО ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОВОЈ ПЕРИОД ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА И УЧЕЊЕ

АКТИВНОСТИ ВО ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО ОВОЈ ПЕРИОД ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА И УЧЕЊЕ

Почитувани, Во текот на изминатите месец дена во училиштето се започнаа низа на активности за подобрување на условите за работа и учење во училиштето. Моментално во централното училиште е започнато со реконструкција на санитарните јазли на приземјето и на меѓукатот , со што по завршувањето на овие активности во училиштето во голема мера ќе се…

ОДОБРЕН ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРОВОТ НА ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

ОДОБРЕН ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРОВОТ НА ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

Министерството за образование одобри 13.558.022 денари за реконструкција на дел од кровот на ОУ „Свети Кирил и Методиј“ во Кочани. Средствата се обезбедени со измените на Програмата за изградба и реконструкција на основни училишта, по апликација од страна на Општина Кочани на јавниот повик за финансирање проекти за изградба и реконструкција на училишни објекти од…

СЕ РЕНОВИРААТ САНИТАРНИТЕ ЈАЗЛИ ВО ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

СЕ РЕНОВИРААТ САНИТАРНИТЕ ЈАЗЛИ ВО ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

ОУ ,,Св.Кирил и Методиј“ Кочани во соработка со Општина Кочани и Министерство за образование и наука започна проект за целосна санација и реконструкција на санитарните јазли во училиштето. Со овој проект е предвидено целосно реновирање на санитарните јазли на приземјето и на меѓукатот во училиштето, со отстранување на 274,22 м2 стари керамички плочки и поставување нови,…

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ООУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Со свечена академија, ООУ „Свети Кирил и Методиј“ – Кочани го одбележа патрониот празник. На свеченоста беа доделени награди на учениците Давид Димитров и Владимир Грчев, за постигнати значајни резултати на државни и на меѓународни натпревари по математика и информатички науки. За ученик на генерацијата е прогласен Павел Монев. Општина  Кочани КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА …

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Скромно и достоинствено, учениците и наставничкиот кадар од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ и неколку општински делегации со положување на цвеќе на бистата во дворот на училиштето го одбележаа патрониот празник на училиштето  а воедно и Денот на сесловенските просветители, браќата Кирил и Методиј. Делегации од Општина Кочани, од ОУ „Св.Кирил и Методиј“, Сојузот на…

ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА И ПРОГРАМИРАЊЕ

ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА И ПРОГРАМИРАЊЕ

Владимир Грчев, ученик од 7-2 одделение во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ под менторство на проф. Наде Давиткова го освои првото место на „Државниот натпревар по информатика и програмирање С++“ што се одржа во просториите на ФИНКИ во Скопје. Инаку оваа титула Грчев ја освои и минатата година и ја претставуваше Македонија на Меѓународниот натпревар…