Ознака: поезија

ОДБЕЛЕЖАН  СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА ПОСВЕТЕН НА КОСТА СОЛЕВ РАЦИН

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА ПОСВЕТЕН НА КОСТА СОЛЕВ РАЦИН

Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани а во соработка со ЛУ Библиотека“ „Гоце Делчев“ – Велес и ЛУ „Народен музеј“ – Велес, утре денес во просториите на Библиотека „Искра“ во Кочани бише одбележан Светскиот ден на поезијата посветен на Коста Солев Рацин, поточно 115 години од неговото раѓање и 80 години од неговата…

ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“  КОЧАНИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА ПОСВЕТЕНА НА КОСТА СОЛЕВ РАЦИН

ЈОУ БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ КОЧАНИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ПОЕЗИЈАТА ПОСВЕТЕНА НА КОСТА СОЛЕВ РАЦИН

Во организација на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани а во соработка со ЛУ Библиотека“ „Гоце Делчев“ – Велес и ЛУ „Народен музеј“ – Велес, утре (21 Март) во просториите на Библиотека „Искра“ ќе биде одбележан Светскиот ден на поезијата под наслов „Уметноста на стихот – спонтано прелевање на моќни чувства“. Настанот ќе биде посветен на…

БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ – НАСТАНИ ПО ПОВОД 8-МИ МАРТ

БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ – НАСТАНИ ПО ПОВОД 8-МИ МАРТ

По повод 8-ми Март, Меѓународниот ден на жената ЈОУ Библиотека „Искра“ од Кочани организира два културни настани. Најпрвин на 07 Март со почеток во 18:00 часот е настанот „Жената и уметноста“ што воедно е претставување на м-р Марија Допчева преку нејзините две збирки поезија „Отпуштање“ и „Бакната“ како и Изложба на рачно изработени накити од…

ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ЖЕНАТА

Во организација на Литературниот Клуб „Копнеж“ во Кочани а по повод 7-ми март „Меѓународниот ден на жената“, денес во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ во кочани се одржа литературно читање. Членови на ЛК „Копнеж“ читаа поезија која е содржана во билтенот кој секоја година излегува по повод празникот на жената. Билтенот содржи околу четириесетина песни…