ОО НА СДСМ – КОЧАНИ – СООПШТЕНИЕ

февруари 15, 2022
0 минути

Драги сограѓани,

СДСМ со инвестиции во инфраструктурата продолжува со грижата за безбедноста на вас, граѓаните, затоа што сите вие заслужувате модерна, современа и безбедна патна инфраструктура.

Инфраструктурните проекти се слика за подобрувањата што ги доби Кочани изминативе четири години, а класичен пример за тоа е улицата „Стево Теодосиевски“, поранешна „Ленинова“, каде ќе се гради нова коловозна лента и обезбеди  булеварско сообраќајно решение.

По завршената експропријација од страна на Локалната самоуправа предводена од претходниот градоначалник и по напорната работа во изминатите четири години стигнавме до расчистување на овој дел од градот и создавање услови за изградба на втората лента од булеварот.

Ова е проект во кој сите се добитници: градот добива урбан лик; сопствениците на отстранетите објекти добија реална исплата за имотот; граѓаните добиваат функционални јавни површини.

Тоа ќе овозможи непречено движење на возилата и соодветен сообраќаен излез и влез од западната страна. Со ова  ќе се придонесе  решавање  на дел од сообраќајниот хаос, ќе ја унапредиме безбедноста и на пешаците и на возилата, а ќе го подобриме и изгледот на оваа населба

СДСМ ги реализира приоритетите на граѓаните, а Владата продолжува со поддршка на инфраструктирните проекти,за разлика од времето кога ВМРО ДПМНЕ ја имаше централната власт и постојано ги саботираше општините предводени од градоначалниците кои не беа од нивните редови.

ПОРАЧУВАМЕ на градоначалникот да започне со проекти од неговата програма, а не само да се слика со туѓите проекти за кои немаат никакво учество.И да признае пред јавноста дека претходната локална власт предводена од СДСМ презеде редица чекори и проекти со кои реално се подобрија  условите за живот на кочанчани.

Со почит,

ОО на СДСМ Кочани