ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА УТРЕ (ВТОРНИК) НАЈАВУВА „МУЗИЧКИ КАРАВАН“

април 3, 2023
1 минути

ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани за утре (Вторник) најавува „Музички караван“.

Најпрвин со почеток во 12:00 часот во просториите на училиштето ќе се одржи предавање на тема: „Поставување на раката кај децата почетници по пијано“, а предавач е проф. д-р Милица Шкариќ – професор на Музичка академија при УГД Штип.

Во 14:00 часот е закажан концерт на учениците од:

ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани;

ООМУ „Васо Карајанов“ – Гевгелија и

ООМУ „Методи Патче“ – Охрид

Од ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани најавуваат убава дружба и пријатна забава.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ