ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „ПОДАРИ ЦРТЕЖ ВО ЗАМЕНА ЗА ЦВЕЌЕ“

март 8, 2023
1 минути

Денес на платото пред НУЦК „Бели Мугри“ во Кочани а по повод 8-ми Март Меѓународниот ден на жената беше отворена изложбата „Подари цртеж во замена за цвеќе“.

32 уметнички дела изработени во најразлични техники но преди се во акварел се дела на младите уметници, ученици од Училиштето за цртање и сликање при НУЦК „Бели Мугри“ – Кочани.

Убавиот сончев дена ја збогати изложбата која ја посетија голем број на граѓани на Кочани.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ