ПЕТ МЕДАЛИ ЗА ЏУДИСТИТЕ НА „ГЛАДИЈАТОР“ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДИ ПИОНЕРИ И СЕНИОРИ

Во Спорт
април 4, 2022
1 минути

Во организација на Џудо Федерацијата на Македонија во Струга се одржа Државното првенство за млади пионери и сениори.

Во конкуренција на повеќе од 200 џудисти, Џудо Клубот „Гладијатор“ од Кочани партиципираше со 11 натпреварувачи кои освоија 2 златни и 3 бронзени медали.

Андреа Стојанова и Милан Станоев се закитија со златни медали, додека бронзата се најде на градите на Габриел Станоев. Петар Новков и Ефтим Атанасов.

Преостанатите четворица се пласираа на 4-тото место а двајца беа 5-ти.

С. Ивановски