ПЕТРОВДЕН 2022 – ПРОГРАМА

јули 7, 2022
1 минути

9.7.2022

Пониква Осогово / 11 часот

– „За Петровден сите на планина“ – меѓународен фестивал на стари изворни влашки песни и ора

Мултикултурен центар / 19 часот

– Афористичка репрезентација на Македонија – членови од Кочани

10.7.2022

Осоговски планини

– Петровденски планинарски марш

Градски парк / 10 – 24 часот

– Втора интернационална берза на винили

– Промоција на книга: „Хрватски панк и Нови вал 1976 – 1987“ / Винко Барич – Хрватка

– ДЈ сетови: Винко Барич – Хрватска / Зоран Цекиќ – Србија / Тошо Филиповски

– Изложба: „Македонската рок музика на насловните страници на печатените медиуми“

– Изложба: „Нови талас – Деца Социјализма“ – Зоран Кардула

– Изложба на стрип табли „Барокни Човјек“ – Винко Барич, Хрватска

– Концерти:

Напорно Суисајд – Хрватска, Аксидентал Рајд, Хајка, ЛАСТ ЕКСПЕДИШН

11.7.2022

Храм Св. Ѓорѓи Великомаченик / 17 часот

– Вечерна богослужба со Високопреосвештен Владика Брегалнички Иларион

Црковен Храм – Градски Парк / 18:30 часот

– Литија

Мултикултурен центар / 19:30 часот

– Концерт на духовна музика

12.7.2022

Мултикултурен центар / 11 часот

– Средба на Градоначалникот со најдобрите ученици Спортски терен СОУ „Љупчо Сантов Кочани / 20 часот

– Петровденски турнир во мал фудбал / Финале

Градски парк / 21 часот

– Детски музички фестивал „Музички бранови“

13.7.2022

ЈОУ Библиотека Искра – Кочани / 18 часот

– Изложба на стари фотографии од Кочани и дела на роднокрајни автори (дел од библиотечниот материјал на Библиотека Искра- Кочани)

14.7.2022

Мултикултурен центар / 20 часот

– Концерт Благица Арсова – пијано

Општина  Кочани