СООПШТЕНИЕ ОД ГФК „ОСОГОВО“

Во Спорт
јуни 9, 2022
0 минути

Раководатвото на ГФК ОСГОВО ја прифати оставката на шефот на стручниот штаб Александар Андов, воедно му се заблагодари за досегашниот профисионален аганжман и му посакува успех во понатамошната негова кариера.

За нов шеф на стручниот штаб на првата екипа се назначува Ефтим Аксентиев.

Основна цел ќе биде експресно враќање во единствената втора лига. Костурот на екипата ќе биде составен од домашните играчи, но во првиот тим ќе добијаат шанса и младите играчи кои го освоиа шампионатот во годинешното натпреварување.

Во наредниот период ќе се комлетира стручниот штаб со помошник тренер, ќе се разговара за засилувања на играчи кои потекнуваат од школата на ГФК Осогово но во моментот играат за други клубови.

Стратегијата за наредниот период ќе биде насочена кон развивање и инвестирање во младите категорои на ГФК Осогово за да во иднина бидаат добра подлога за првата екипа.

ГФК „Осогово“