СПЕЦИЈАЛНИ НАГРАДИ ЗА БЈАНКА ДИМОВ И ЈОВАН ЦВЕТАНОВ ПОД МЕНТОРСТВО НА ПРОФ. БЛАГОЈ НИКОЛОВ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО ТЕОРИЈА НА МУЗИКАТА

април 25, 2024
0 минути

Под менторство на професор Благој Николов, Бјанка Димов и Јован Цветанов денес во „градот на конзулите“ на Државниот натпревар по Теорија на музика ги освоија специјалните награди, највисокото признание за основците по музичко образование.

И двајцата се ученици во ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани а денес тие во натпреварот што се одржа во Државното музичко училиште во Битола стигнаа до максималниот број на поени со што уште една докажаа дека се е ова плод на едно систематско работење.

Кочани продолжува да се гордее со ваквите признанија што ги освојуваат неговите ученици.

Порталот „комарец“ упатува искрени честитки до Бјанка Димов, Јован Цветанов и нивниот ментор професор Благој Николов.

Не застанувајте овде, продолжете со уште поголемо темпо до нови вакви големи признанија.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ