СВР ШТИП СООПШТЕНИЕ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕТСТОЈНИТЕ ЗЕМЈОДЕЛСКИ АКТИВНОСТИ

февруари 27, 2023
0 минути

Соопштение

Во пресрет на претстојните земјоделски активности, како и подготовките за пролетната сеидба, СВР Штип апелира до земјоделците и граѓаните од општините на подрачјето на СВР Штип да ги преземат сите превентивни мерки за заштита од пожари на отворен простор, односно да не ги палат стрништата, отпадоците и меѓите на нивите кои неизгаснати брзо можат да се прошират наоколу, а со тоа да предизвикаат и материјални и други последици од големи размери.

Палењето оган на отворен простор е забрането, претставува прекршок каде казната е парична. Санкциите за пожар предизвикан од човечки фактор може да бидат и затворски казни од 6 месеци до осум години.

До колку граѓаните имаат да пријават одреден безбедносен настан тоа можат да го сторат со повикување на бесплатните телефонски броеви 192 и 112.

Началник на  СВР Штип

Боби Гидиоски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ